Ολοκληρώθηκε το Zagori Mountain Running – 2.600 αθλητές από 27 χώρες με φόντο τα πανέμορφα χωριά του Ζαγορίου

Περισσότεροι από 2.600 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από 27 χώρες, βρέθηκαν στην Ήπειρο, στις 23-25 Ιουλίου 2021, για τον μεγαλύτερο αγώνα ορεινού τρεξίματος, το Zagori Mountain Running, που διεξήχθη με απόλυτη ασφάλεια. Η διοργάνωση ανέδειξε την αθλητική, τουριστική και πολιτιστική πλευρά της περιοχής, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 12.500 επισκέπτες, με την πληρότητα των καταλυμάτων στα Ζαγοροχώρια να αγγίζει το 100%, την περίοδο των αγώνων.

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε το Σάββατο 24 Ιουλίου, στις 04:30 το πρωί, στο Τσεπέλοβο, με τον αγώνα ορεινού τρεξίματος TeRA 80km. Στον αγώνα-σταθμό στην ιστορία των ορεινών ultra, στους άντρες, νικητής αναδείχτηκε ο κορυφαίος Ισπανός, Miguel Angel Heras Hernandez. Ακολούθησε ο Φώτης Ζησιμόπουλος στη 2η θέση και πολύ κοντά του στην 3η θέση τερμάτισε ο Απόστολος Τζουμάκας. Στις γυναίκες, 1η τερμάτισε η Νικολέτα Τζαβάρα και ακολούθησαν η Στυλιανή Λεωνιδάκη στη 2η θέση και η Μάρθα Ξηροφώτου στην 3η.
Αμέσως μετά, στις 06:00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε ο Marathon 44+. Στη χορταστική διαδρομή 44km νικητής στους άντρες αναδείχτηκε ο Θανάσης Παγουνάδης, 2ος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Τζουμάκας και 3ος ο Γιώργος Δημουλάς. Αντίστοιχα, στις γυναίκες 1η τερμάτισε η χάλκινη Ολυμπιονίκης Χριστίνα Γιαζιτζίδου, τη 2η θέση κατέλαβε η Δήμητρα Τσαλοκώστα και 3η τερμάτισε η Μαρία Μαλάι.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου τη σειρά πήραν οι δύο ολοκαίνουριες διαδρομές των Half Marathon 21km και Entry Race 10km. Στη διαδρομή των 21km νικητής στους άντρες αναδείχτηκε ο Άγγελος Φραγκούλης, ακολούθησε στη 2η θέση ο Μπιλ Μπαλαμώτης και 3ος τερμάτισε ο Λάμπρος Μπασιαδήμας. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχτηκε η Δήμητρα Χαιροπούλου, στη 2η θέση βρέθηκε η Αναστασία Τζάρου και στην 3η η Μαρία Λουφέκη.

Τέλος, στα 10km, στους άντρες, νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Γιώργος Δημουλάς, 2ος τερμάτισε ο Αθανάσιος Μπαρμπαγιάννης και 3ος ο Γιάννης Σταλίκας. Στις γυναίκες, 1η βγήκε η Παναγιώτα Τόκα, 2η η Έλενα Κλαπανάρα και 3η η Δέσποινα Φλώκα.

 

Tags: