Το Epirus News

To www.epirusnews.eu είναι ένα website το οποίο αφιερώνει σημαντικό μέρος του περιεχομένου του σε νέα και ειδήσεις από την Ήπειρο και για την Ήπειρο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξαντλείται σε αυτό: Είναι ένα μέσο ενημέρωσης το οποίο δημοσιεύει επιλεγμένα σημαντικά θέματα επικαιρότητας από την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Η θεματολογία του www.epirusnews.eu έχει έμφαση στην τρέχουσα πολιτικο-οικονομική επικαιρότητα, και την τοπική ειδησεογραφία, τα οποία εμπλουτίζονται με ρεπορτάζ, αφιερώματα και ειδικές στήλες, σε ευρύτατη γκάμα θεμάτων. Παράλληλα, αποτελεί και ένα χώρο ελεύθερου και γόνιμου διαλόγου από τις στήλες των μόνιμων ή περιστασιακών αρθρογράφων μας.

Οι αρχές και οι πολιτικές μας αφορούν την απαρέγκλιτη προσήλωση στην αυστηρή ουδετερότητα, την αντικειμενικότητα και την υπηρέτηση του αγαθού της ενημέρωσης, το οποίο είναι δικαίωμα και υποχρέωση των πολιτών. Πιστεύουμε στην ακρίβεια και την τεκμηρίωση και έχουμε “αλλεργία” στα φαινόμενα γραφικότητας και στα “fake news” που ευδοκιμούν στο διαδίκτυο τα οποία υπονομεύουν και την ενημέρωση αλλά και καταρρακώνουν και αυτό το ίδιο το διαδίκτυο.

Από το 2009 που βγήκε «στον αέρα» η τρέχουσα έκδοση του epirusnews.eu (σαν μετεξέλιξη του αρχικού epirusinfo.com του 2002), και λειτούργησε ανελλειπώς, πολλές φορές σε δύσκολες συνθήκες, προσπαθούμε να εφαρμόζουμε χωρίς “εκπτώσεις” τις αρχές μας.

Το αν το καταφέρνουμε, το κρίνετε καθημερινά όλοι εσείς.

___

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Η χρήση του παρόντος ιστοχώρου από επισκέπτες (χρήστες) προϋποθέτει την αποδοχή των ακόλουθων όρων χρήσης (”Όροι”), οι οποίοι ισχύουν για όλες τις ιστοσελίδες που το πρώτο μέρος της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης (URL) είναι https://www.epirusnews.eu
  • Το www.epirusnews.eu είναι διαδικτυακό μέσο παρουσίασης πληροφοριών επικαιρότητας από την Ήπειρο την Ελλάδα και τον κόσμο και παράλληλα είναι ένα “βήμα” για οποιονδήποτε θέλει να παρουσιάσει τις απόψεις του προς τους αναγνώστες του.
  • Στην ενότητα “Άρθρα” δημοσιεύονται προσωπικές απόψεις αρθρογράφων του έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούνται από το www.epirusnews.eu και για τις οποίες το www.epirusnews.eu δεν φέρει καμία ευθύνη.
  • Η ενότητα “Άρθρα” είναι ανοιχτή για δημοσιεύσεις από όλους, χωρίς κανένα περιορισμό παρά μόνον αυτούς της ευπρέπειας, της ευγένειας, της μη διάδοσης ψευδών ειδήσεων, και της μη δόλιας χρήσης από τους αρθρογράφους. Σε οποιαδήποτε περίπτωση μη συμμόρφωσης, οι αναρτήσεις θα διαγράφονται.
  • Το www.epirusnews.eu δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη έναντι οιουδήποτε για τις πληροφορίες και δημοσιεύσεις που αναρτώνται, παρά μόνο δεσμεύεται από τις αρχές της ουδετερότητας, της αντικειμενικότητας και της μη μετάδοσης ψευδών ειδήσεων. Κάθε κατά τη γνώμη του θιγόμενος δικαιούται μίας δημοσίευσης, για να καταθέσει στους αναγνώστες τη δική του άποψη, αποκλειομένης οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας ή αξίωσης. Ειδικότερα, στις περιπτώσεις αναδημοσιεύσεων, η ευθύνη βαρύνει τον αρχικό συντάκτη και ποτέ το μέσο το οποίο αναδημοσιεύει αναρτήσεις άλλου μέσου. Κάθε ανάρτηση αναδημοσίευσης με περιεχόμενο τρίτου μέρους, φέρει στην τελευταία γραμμή του κειμένου τον χαρακτηρισμό “πηγή” και αναφορά της διεύθυνσης internet της πρωτότυπης πηγής της δημοσίευσης.
  • Η αναδημοσίευση είναι ελεύθερη σε όλο το περιεχόμενο, επικαιρότητα και απόψεις, εφόσον δεν αλλοιώνεται το περιεχόμενο και εφόσον αναφέρεται η πηγή με ενεργό link.