Ύποπτος φάκελος στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα – Επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα, όταν στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα εφτασε ύποπτος φάκελος από την Ινδία. Αμέσως ειδοποιήθηκε η ΕΜΑΚ που είναι ο αρμόδιος φορέας για το χειρισμό τέτοιων περιστατικών, η οποία κινητοποίησε 8 άνδρες με τρία οχήματα.

Εφαρμόζοντας κατά γράμμα ότι προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ σφράγισαν σε ασφαλή συσκευασία τον ύποπτο φάκελο και ανέλαβαν να τον μεταφέρουν στο Γενικό Χημείο του Κράτους στα Ιωάννινα, όπου θα ταυτοποιηθεί το περιεχόμενο του.

Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό, είναι η πρώτη φορά που η ΕΜΑΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει ανάλογη κατάσταση, την οποία αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία.

Οι εργαζόμενοι του ΤΕΙ Ηπείρου μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Όπως έγινε γνωστό από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, έχουν ταχυδρομηθεί και άλλοι φάκελοι σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με κοινό χαρακτηριστικό τον άγνωστο αποστολέα από την Ινδία.

Όπως τονίζει η Γ.Γ.Π.Π., σε περίπτωση που εντοπιστεί φάκελος με αντίστοιχα ή παρόμοια χαρακτηριστικά, να μην τον ανοίγετε και να ενημερώνετε άμεσα την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Εάν έχει ανοιχτεί, να παραμείνετε στο χώρο που έχει ανοιχτεί ο φάκελος και να ενημερώσετε άμεσα την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες.

 

Tags:

, , , ,