Υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνάντηση με την Πρύτανη

Συνάντηση με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου και υπαλλήλους των διοικητικών υπηρεσιών πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Γιάννενα, Μερόπη Τζούφη, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και Χρήστος Γρίβας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο, τις ελλείψεις σε χρηματοδότηση και προσωπικό, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο «νόμος Κεραμέως» και τις ανεπάρκειες της φοιτητικής μέριμνας. Αναφέρθηκαν επίσης στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την προσπάθειά της να συρρικνώσει τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση προς όφελος των ιδιωτικών κολεγίων. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκαν στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), τονίζοντας πως αποτελεί μέτρο που στερεί κάθε χρόνο από 20.000 νέες και νέους την είσοδο στα πανεπιστήμια, ενώ σημείωσαν πως αρκετά περιφερειακά Τμήματα και Σχολές αντιμετωπίζουν έλλειψη εισακτέων.

Δεδομένης της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου, οι υποψήφιοι βουλευτές παρουσίασαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση και έρευνα. Μεταξύ αυτών, ο διπλασιασμός της χρηματοδότησης και του ακαδημαϊκού προσωπικού σε βάθος τετραετίας, η δωρεάν φοίτηση στα μεταπτυχιακά, η στελέχωση των ερευνητικών κέντρων, η συντήρηση και αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών, των εργαστηρίων, των βιβλιοθηκών και των φοιτητικών εστιών.

Παράλληλα, σημείωσαν πως η ίδρυση και λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας αποτελεί ένα αχρείαστο, κοστοβόρο και πελατειακό μέτρο που δεν έχει καμία σχέση με την εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ. Για αυτό άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει εξαγγείλει την κατάργησή της. Όπως έχει δεσμευτεί για την κατάργηση της ΕΒΕ, με άμεση εφαρμογή από τη φετινή χρονιά.

 

Tags: