Υπερχείλισε ο Αχέροντας και ο Λούρος από τις βροχοπτώσεις

Τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή της Γλυκής Θεσπρωτίας όπου καταστήματα και καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν καλυφθεί από νερά ενώ οριακή είναι η κατάσταση και σε άλλα σημεία του ποταμού Aχέροντα.

«Το ποτάμι έχει βγει.. Ευτυχώς δεν κινδυνεύουν ζωές» δήλωσε ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ο οποίος βρίσκεται στο σημείο όπου σημειώνονται τα προβλήματα.

Ήδη επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου για να διευθετήσουν τα νερά του ποταμού ενώ αρκετά προβλήματα καταγράφονται και σε άλλα σημεία του Δήμου Σουλίου.

«Χείμαρροι και παραπόταμοι είναι σε οριακή κατάσταση. Ήδη στον Μαυρότοπο παρασύρθηκαν δύο γεφύρια. Με έντεκα μηχανήματα επιχειρούμε σε διάφορα σημεία για να αποφύγουμε πλημμύρες», τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, μέσα στην πόλη δεν υπάρχουν τόσο μεγάλα προβλήματα, αλλά εκτός αυτής η κατάσταση είναι σοβαρή:

«Μέσα στην πόλη αντέχουμε. Στις Δημοτικές Ενότητες όμως Λούρου και Ζαλόγγου έχουμε τεράστιες ζημιές, αφού υπερχείλισαν τα ποτάμια και -έπνιξαν” εκατοντάδες στρέμματα γης.

Το βράδυ υπήρξαν έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου.

με πληροφορίες από ertnews.gr

 

Tags: