Βροχή …ανακοινώσεων περί ανεργίας στην Ήπειρο

Περιφέρεια ΗπείρουΈνα γαϊτανάκι ανακοινώσεων με εκατέρωθεν “πυρά” μεταξύ του νεοεκλεγέντα περιφερειακού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρου Ριζόπουλου και του νυν και  επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, ξεκίνησε γύρω από το θέμα της ανεργίας στην Ήπειρο. Η αρχή έγινε με ανακοίνωση της Παράταξης Ριζόπουλου, στην οποία απάντησε η παράταξη της Περιφερειακής Αρχής, ενώ σήμερα υπήρξε ανταπάντηση της παράταξης Ριζόπουλου.

Η απάντηση της Περιφερειακής Αρχής

«Η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στις δημόσιες αναφορές του για τα ποσοστά ανεργίας τριμήνου που εκδίδει η ΕΛΣΤΑΤ, διαχώριζε – ως είναι ευνόητο – την Ήπειρο από τη Δυτική Μακεδονία, οι οποίες αποτελούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο Περιφερειάρχης αυταπόδεικτά μιλάει βάσει των πραγματικών στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και είναι απαράδεκτο κάποιοι να προσβάλλουν τη νοημοσύνη των Ηπειρωτών, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της έρευνας για το μήνα Μάιο, που αφορούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, ως δήθεν μόνο της Ηπείρου. Η Ήπειρος, ήταν και είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από τη Δυτική Μακεδονία (η οποία προεκλογικά είχε αναχθεί σε … υπόδειγμα από υποψήφιο) και η εικόνα που δίνονταν και δίνεται ως ενιαία Αποκεντρωμένη Διοίκηση παραμορφώνουν τα στοιχεία της Περιφέρειάς μας.

Τόσο τα στοιχεία για την ανεργία της ΕΛΣΤΑΤ του δ΄ τριμήνου του 2018, όσο και του α΄ τριμήνου του 2019, δείχνουν την Ήπειρο να βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τη Δυτική Μακεδονία. Το δ΄ τρίμηνο του 2018 η διαφορά τους ήταν 8 μονάδες, ενώ στο α΄ τρίμηνο του 2019 ήταν 10 και πλέον μονάδες, με την Ήπειρο να κατέχει το 3 η χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας (16,6%) σε επίπεδο χώρας. Κι αυτή είναι η αλήθεια που μπορεί να μη τη γνωρίζουν στο… Κολωνάκι, τη γνωρίζουν όμως και στο τελευταίο καφενείο της Ηπείρου.»

Επανήλθε η παράταξη Ριζόπουλου

Σε σημερινή ανταπάντηση της η παράταξη Ριζόπουλου αναφέρει:

«Η ανάλυση Περιφερειακής Αρχής επί των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την ανεργία που τοποθετούν την Ήπειρο σταθερά στην κορυφή των ποσοστών της χώρας, είναι τόσο φαιδρή όσο φαιδρός ήταν και ο χαρακτηρισμός που είχε διατυπώσει πριν από δύο μήνες, περί ανυπόστατων στοιχείων.
Το μόνο στο οποίο συμφωνούμε με την Περιφερειακή Αρχή είναι το γεγονός ότι την πραγματικότητα δυστυχώς την γνωρίζουν πολύ καλά στα καφενεία. Γιατί εκεί ακριβώς έχει σύρει όλη την παραγωγική Ήπειρο -με τους ερασιτεχνισμούς της και την έλλειψη πολιτικής γνώσης, διορατικότητας και οράματος- να πίνει καφέ από το πρωί μέχρι το βράδυ κοιτώντας το ταβάνι είτε τρώγοντας τις συντάξεις των παππούδων τους είτε απομυζώντας τις οικονομίες των γονέων τους.

Το λέμε μια ακόμη φορά, αν και θα το αντιληφθούν όλοι πολύ σύντομα: Η εποχή των δηλώσεων χωρίς ουσία, χωρίς ρεαλισμό και με «δημιουργική λογιστική» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Θα υπάρχει πάντοτε μια σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση.»

 

Tags: