Τζανακόπουλος: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό – Στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας

Σκληραίνει η πολιτική κόντρα με αφορμή το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. «Όχι στην υπερεθνικιστική έξαρση» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Σταθερή μας θέση -τονίζει- μια λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό που να αποκλείει κάθε αλυτρωτική προοπτική». Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον κατηγορεί ότι κρύβεται πίσω από ακροδεξιές πιέσεις. Την Τετάρτη η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός, τις προσεχείς ημέρες σε Αθήνα και Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ξεκαθάρισε ότι «Η ελληνική κυβέρνηση αταλάντευτα επιμένει στην αναγκαιότητα εξεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης. Η θέση μας παραμένει σταθερή. Η λύση πρέπει να βρεθεί στη βάση μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό η οποία θα ισχύει έναντι όλων, έτσι ώστε να είναι απολύτως σαφές ότι κανείς δεν θα διεκδικεί τα εδάφη ή την ιστορία άλλων λαών και έτσι θα αποκλείεται κάθε αλυτρωτική προοπτική. Η στάση αυτή είναι η μοναδική υπεύθυνη στάση που εμπεδώνει τη θέση της Ελλάδας ως δύναμης που εγγυάται τη σταθερότητα και τη συνεργασία μεταξύ των λαών της ευρύτερης περιοχής μας. Μιας περιοχής αποσταθεροποιημένης που πρέπει επιτέλους να αφήσει πίσω της τις διαμάχες του παρελθόντος και να περάσει σε μια περίοδο συν-ανάπτυξης και ευημερίας».

Παράλληλα απευθύνθηκε στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και ζήτησε να δείξουν εθνική υπευθυνότητα και να κατανοήσουν ότι δεν είναι η λύση, αλλά η μη λύση που υπονομεύει το εθνικό συμφέρον.

Στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Έλληνας πρωθυπουργός αναχωρεί για το Νταβός αύριο, όπου θα συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας και της Κροατίας, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν, τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με επιχειρηματίες για την προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα.

πηγή: ert.gr

 

Tags: