Το Στ. Χίο αναζητά η αστυνομία – Πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό εναντίον δικαστικού επιμελητή

Τον Στέφανο Χίο αναζητά η Αστυνομία, καθώς ο δημοσιογράφος φέρεται να πυροβόλησε στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» την ώρα που προσπαθούσε να του επιδώσει εξώδικο δικαστικός επιμελητής.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε δικαστικός επιμελητής που βρισκόταν στο σημείο για να επιδώσει εξώδικο για παλαιότερο δημοσίευμα, ο δημοσιογραφος προέβη σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να τον εκφοβίσει. Φέρεται να χρησιμοποίησε πιστόλι των 9 χιλιοστών το οποίο κατέχει νόμιμα.

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το σύνολο των δικαστικών επιμελητών της χώρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφό τους «που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον τρόμο και τη βία».

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «το κράτος Δικαίου οφείλει να συμπαρίσταται και να προστατεύει τους ανθρώπους που επιτελώντας το καθήκον τους, εφαρμόζουν τους νόμους» και προσθέτει: «Έχουμε εγκαίρως ενημερώσει και προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονεί η συνεχιζόμενη καλλιέργεια αδιαφορίας και αμφισβήτησης των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων από διαφόρους».

Τέλος, η Ομοσπονδία επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι «ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους και απέναντι σε όλους και άπαντες οι πολίτες οφείλουν να συμμορφώνονται».

Σε δήλωσή του που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο fb ο Στέφανος Χίος στρέφεται εναντίον του υπουργού κ. Τόσκα διότι, όπως λέει, τον αναζητούν «εκατοντάδες» αστυνομικοί «την ώρα που οφείλουν να αναζητούν τους εγκληματίες που έστειλαν τον επιχειρηματία Aλέξανδρο Σταματιάδη που χαροπαλεύει».

πηγή: ert.gr

 

Tags: