Το Spotify σπάει όλα τα ρεκόρ

Ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια οι επί πληρωμή συνδρομητές του Spotify, μιας από τις πιο γνωστές υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Το Spotify αναπτύσσεται ραγδαία και αυτό το καταμαρτυρεί η ταχεία άνοδος του αφού μόλις τον προηγούμενο Ιούλιο είχε ανακοινωθεί πως η εταιρία έχει 20 εκατ. συνδρομητές επί πληρωμή και πάνω από 75 εκατ. τακτικούς χρήστες.

Σήμερα είναι διαθέσιμο σε 58 χώρες, μεταξύ των οποίων στην Ελλάδα, ενώ θα συνεχίσει την επέκτασή του και σε περισσότερες.

Όπως φαίνεται οι υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής όπως το Spotify, που επιτρέπουν στους ακροατές να ακούνε online (streaming) εκατομμύρια τραγούδια μέσω των ηλεκτρονικών τους συσκευών, τείνουν να μεταμορφώσουν τόσο τη μουσική βιομηχανία, όσο και τον χώρο των εφαρμογών.

Το Spotify και οι «ανταγωνιστές» του

Μετά το Spotify, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δεύτερη μουσική υπηρεσία σε δημοφιλία διεθνώς έχει αναδειχθεί η Apple Music που εμφανίσθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και τον Φεβρουάριο είχε 11 εκατ. συνδρομητές. Ακολουθούν η γαλλική Deezer με 6 εκατ. συνδρομητές επί πληρωμή και η Rhapsody, που ήταν πρωτοπόρος από το 2011, με 3,5 εκατ. συνδρομητές.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μάχη για την πρωτιά στην παρούσα κατηγορία.

Μάλιστα το Spotify κατέκτησε για το 2015 και την 28η θέση στη λίστα των κορυφαίων των εφαρμογών, με τους ειδικούς του κλάδους να αναμένουν πως εφαρμογές που προσφέρουν υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής αλλά και υπηρεσίες γνωριμιών θα φέρουν την απαιτούμενη ανανέωση στο χώρο των app.

Επειδή ο ανταγωνισμός στην αγορά αυτή είναι πολύ μεγάλος με την Apple μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια να έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση με το Apple Music και τη Google να θέλει κι εκείνη να αποκτήσει μερίδιο της αγοράς με το Youtube Music, το Spotify αποφάσισε να προσθέσει και μουσικά βίντεο στο περιεχόμενο που προσφέρει, ενώ άρχισε να κάνει συμφωνίες με εταιρίες παραγωγής μουσικής για να αποφύγει δαπανηρές δικαστικές διαμάχες μαζί τους σχετικά με τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας.

Πηγή: techsocial.gr

 

Tags:

, , , ,