ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Ούτε ένα ευρώ παραπάνω στο Δημόσιο αν δεν αντιμετωπίσουμε την ανεργία

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ«Δίνετε με αλχημείες αυξήσεις στα δικά σας παιδιά στο Δημόσιο. Χαρίζετε μισθολογικά κλιμάκια στους συμβούλους σας και οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων υπουργών πάνε κατευθείαν στο ανώτατο κλιμάκιο. Το σύστημά σας δεν έχει ούτε ένα ψήγμα αξιολόγησης και αξιοκρατίας». Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νέου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων.

Παράλληλα, αναφερόμενος προσωπικά στον Πρωθυπουργό είπε: «Θέλω να απευθυνθώ στον Εθνάρχη της Αριστεράς – έτσι αποκάλεσε τον κ.Τσίπρα ένας από τους δεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης – και να του πω ότι η μεγάλη σας έγνοια για τα δικά σας παιδιά είναι τόσο παλιά όσο και τα προβλήματα της χώρας. Τόσο παλιά όσο και η πλατεία Κλαυθμώνος».

Συνεχίζοντας, ο Επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Πείτε το, λοιπόν, καθαρά στους ανέργους ότι υπάρχουν λεφτά για το Δημόσιο αλλά δεν υπάρχουν λεφτά γι’ αυτούς. Υπάρχουν λεφτά για το Δημόσιο αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια ελάφρυνσης των φόρων στους ιδιώτες», ενώ κατέληξε αναφέροντας ότι για το Ποτάμι το σύνθημα είναι διαφορετικό: «Ούτε ένα επιπλέον ευρώ στο Δημόσιο αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας και δε μειώσουμε τους φόρους».

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια είπε οτι η κυβέρνηση έχει κατεβάσει τα μολύβια και απλώς μεταφράζει αυτά που της ζητούν. Στη συνέχεια απάντησε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Από δημοσιεύματα έμαθα ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το Ποτάμι λαϊκίστικο Κίνημα. Έλεος,κύριοι συνάδελφοι. Αφήστε και σε εμάς έναν τίτλο. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή – είστε λαϊκιστές, Τρίτη – Πέμπτη είστε αριστεροί επαναστάτες και τις Κυριακές είστε ορθολογιστές – ευρωπαϊστές που κατηγορείτε τους αντιπάλους σας για λαϊκισμό. Στην οικονομία ο λαϊκισμός, σας οδήγησε σε αποτυχία και στο μεταναστευτικό η αποτυχία σας οδηγεί σε λαϊκισμό».

Τέλος, ο Επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στο σύμφωνο συμβίωσης που θα κατατεθεί προς ψήφισή την ερχόμενη εβδομάδα λέγοντας ότι τα 14 άρθρα είναι το σύμφωνο συμβίωσης και οι λοιπές 49 “λοιπές ρυθμίσεις”, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Βάζετε ασπίδα τα ανθρώπινα δικαιώματα για να κάνετε τα ρουσφέτια σας στις φυλακές και για να ελέγξετε τη δικαιοσύνη. Όμως η Ελλάδα έχει ανάγκη πολλά περισσότερα από μερεμέτια, συναλλαγές και παλαιοκομματικές διευθετήσεις».

Δείτε βίντεο της ομιλίας και η πλήρης απομαγνητοφώνηση :

http://topotami.gr/51374-2/

 

Tags:

, , , , , , , , ,