Το Ποτάμι: Άλλο ένα επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ«Δεν έχω την αίσθηση ότι θα πάμε σε εκλογές. Πιστεύω ότι είναι ένα επικοινωνιακό κόλπο για να φανεί ότι η κυβέρνηση αντιστέκεται και τελικά να έρθει ο κ. Τσίπρας και να πει “γλιτώσαμε τα χειρότερα, ψηφίστε τώρα αυτά τα μέτρα”» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τα Τρίκαλα όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ως προς το ζήτημα της αξιολόγησης ότι «Η Ελλάδα έχει ανάγκη να πάρει ανάσα. Πρέπει να τελειώνει η αβεβαιότητα. Πρέπει να πάρουμε τα 6 περίπου δις. που είναι να πάρουμε αφού τελειώσει αυτή η αξιολόγηση και νομίζω ότι η οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση είναι εις βάρος του ελληνικού λαού. Η οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση είναι εις βάρος του ελληνικού λαού. Η ίδια η κυβέρνηση έλεγε πριν από μερικές εβδομάδες ότι “εάν πάμε στο Πάσχα και δεν έχουμε τελειώσει με την αξιολόγηση, τότε καήκαμε”» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τα Τρίκαλα όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή.

Ερωτηθείς για την απεργία των δημοσιογράφων είπε «όπως ο γιατρός πρέπει να επιλέγει πότε απεργεί, έτσι και ο δημοσιογράφος, έτσι και ο αστυνομικός πρέπει να έχει μια μεγαλύτερη ευθύνη σε σχέση με το δικαίωμα της απεργίας. Δικαίωμά του, αλλά πρέπει να σκέφτεται και το κοινωνικό σύνολο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στους δημοσιογράφους:

«Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών:

Δεν έχω την αίσθηση ότι θα πάμε σε εκλογές. Πιστεύω ότι είναι ένα επικοινωνιακό κόλπο για να φανεί ότι η κυβέρνηση αντιστέκεται και τελικά να έρθει ο κ. Τσίπρας και να πει “γλιτώσαμε τα χειρότερα, ψηφίστε τώρα αυτά τα μέτρα”. Νομίζω ότι έχουμε το περυσινό σκηνικό “δούλευα 17 ώρες για να φέρω μια συμφωνία”. Σε κάθε περίπτωση η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει, η Ελλάδα έχει ανάγκη να πάρει ανάσα. Πρέπει να τελειώνει η αβεβαιότητα. Πρέπει να πάρουμε τα 6 περίπου δις. που είναι να πάρουμε αφού τελειώσει αυτή η αξιολόγηση και νομίζω ότι η οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση είναι εις βάρος του ελληνικού λαού. Σκεφτείτε ότι η ίδια η κυβέρνηση έλεγε πριν από μερικές εβδομάδες ότι “εάν πάμε στο Πάσχα και δεν έχουμε τελειώσει την αξιολόγηση, τότε καήκαμε”. Τα είχε πει ο κ. Τσακαλώτος αυτά. Άρα έπρεπε η αξιολόγηση να είχε τελειώσει και μπορούσε να είχε τελειώσει από το χειμώνα. Τις μάχες πρέπει να τις δίνεις και στο σωστό χρόνο.

Για τις απεργίες των δημοσιογράφων:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τις φωνές των εργαζομένων και είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε και χώρο στους εργαζόμενος και να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται. Αυτό που είπα σε σχέση με την απεργία των δημοσιογράφων είναι ότι είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και το να κατεβάσουμε μαύρες κουρτίνες στα δημοσιογραφικά γραφεία, να μη μαθαίνει ο κόσμος τι γίνεται, τι ψηφίζεται, τι αποφασίζεται, δεν είναι προς όφελος τους ελληνικού λαού. Άρα, όπως ο γιατρός πρέπει να επιλέγει πότε απεργεί, έτσι και ο δημοσιογράφος, έτσι και ο αστυνομικός πρέπει να έχει μια μεγαλύτερη ευθύνη σε σχέση με το δικαίωμα της απεργίας. Δικαίωμά του, αλλά πρέπει να σκέφτεται και το κοινωνικό σύνολο».

 

 

Tags:

, , , , , , ,