Τμήμα Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ Άρτας: Δελτίο τύπου για ΝΟ.Δ.Ε. Άρτας

Η ΝΟΔΕ Άρτας, σε μια μακροσκελή ανακοίνωση, ενδεικτική του πανικού  που της προκάλεσε η πρόσφατη – με αφορμή το βοήθημα στους συνταξιούχους – ηχηρή αποκάλυψη του αντιλαϊκού, υποτελούς και αναξιοπρεπούς τρόπου, με τον οποίον ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του κόμματός τους πολιτεύεται, προσπαθεί να αλλάξει πολιτική ατζέντα και να δημιουργήσει εντυπώσεις. Με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται και να εκτίθεται ακόμη περισσότερο.

Για το θέμα του ΞΕΝΙΑ, ταυτίζεται με την άποψη του Δημάρχου και προσπαθεί – δικολαβίστικα – να πείσει πως η απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Αρταίων είναι αρκετή για να ακυρώσει την συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος και να υποκαταστήσει τις καθορισμένες απ’ το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο χρήσεις γης του χώρου εντός του Κάστρου.

Η άποψη πως η παραχώρηση του χώρου σε ιδιώτη για κατασκευή ξενοδοχείου υπερκαλύπτει τις παραπάνω θεσμικές απαιτήσεις επειδή υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κι επειδή ο Δήμος Αρταίων «έχει πλήρες σχέδιο» (ποιό, πώς αποδεικνύεται η πληρότητά του και τι συνάφεια έχει με το ΓΠΣ και τους νόμους του Κράτους;) είναι ατεκμηρίωτη, αντιεπιστημονική κι ενδεικτική της προχειρότητας, της ιδιοκτησιακής αντίληψης και της αλαζονείας με την οποία αντιμετωπίζουν τους θεσμούς, τις θέσεις ευθύνης, τους κανόνες και τους νόμους του κράτους.

Τέλος, ό,τι και να λέει σήμερα η ΝΟΔΕ κι ο Δήμαρχος Αρταίων δεν μπορεί να κάνουν τους συμπολίτες μας να ξεχάσουν πως περί τα 2,5 εκατομύρια ευρώ, με μηδενική υποχρέωση οικονομικής συμμετοχής απ’ την πλευρά του Δήμου, χάθηκαν, στις αρχές της χρονιάς, 10 μήνες πριν, εξαιτίας της επιλογής του Δημάρχου – και των παρατάξεων που τον στήριξαν σε αυτόν του το σχεδιασμό – να παραχωρήσει το ΞΕΝΙΑ σε ιδιώτη.

 

Tags:

, , , , , , ,