Θετικός σε κορωνοϊό ένας παράτυπος μετανάστης που εντοπίστηκε στην Άρτα μαζί με άλλους επτά

Ατυνομία, ατύχημα, τροχαίο, σύλληψη, Epirus NewsΘετικός σε κορωνοϊό βρέθηκε παράτυπος μετανάστης με καταγωγή από το Μπαγκλαντές ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Άρτας μαζί με επτά άλλους συμπατριώτες του. Οι υπόλοιποι επτά παράτυποι μετανάστες είναι αρνητικοί.

Με αφορμή το περιστατικό, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Άρτας διαμαρτύρεται και ζητά απαντήσεις από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ δηλώνει ότι “επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα για να σταματήσει ο αστυνομικός να αντιμετωπίζεται ως αναλώσιμος“.

Σημειώνεται ότι στη σχετική επίσημη ενημέρωση δεν επιβεβαιώνεται ή διαψεύδεται κρούσμα κορωνοϊού μεταξύ των οκτώ αλλοδαπών.

Η ανακοίνωση για τη σύλληψη

«Από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας συνελήφθησαν χθες (14-10-2020) το πρωί σε χωριό της Άρτας οκτώ (8) αλλοδαποί.

Σε βάρος τους καθώς και ενός ακόμη ημεδαπού, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και τη συνδρομή του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πραγματοποίησαν χθες το πρωί σε χωριό της Άρτας, αιφνιδιαστικό έλεγχο σε πρόχειρο κατάλυμα που βρίσκεται σε κτήμα.

Εντός αυτού εντοπίστηκαν να διαμένουν οκτώ (8) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα, ενώ ο χώρος ήταν ακατάλληλος για το σκοπό αυτό, με αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ιδιοκτήτης του κτήματος τυγχάνει ο ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης διαμονής των αλλοδαπών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.»

 

Tags:

, ,