Θερινό Πανεπιστήμιο για την Πληροφορική και τις Πράσινες Τεχνολογίες στην Κόνιτσα

Το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών και Εκπαίδευσης από Απόσταση, της Σχολής Επιστημών Αγωγής, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Ίδρυμα “Κλέαρχος Παπαδιαμάντης”, στην Κόνιτσα, συνδιοργανώνουν το Θερινό Σχολείο στην Κόνιτσα από 31 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου με τίτλο “Η Εξέλιξη της Πληροφορικής και οι Πράσινες Τεχνολογίες”.

Το Θερινό Σχολείο στοχεύει να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στο συνδυασμό χρήσης των πράσινων τεχνολογιών με την Πληροφορική και τις Νέες Tεχνολογίες, γενικότερα. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις και θα εκπαιδευθούν μέσω εργαστηρίων στις σύγχρονες εφαρμογές των πράσινων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εργασίες πεδίου και πρακτικές ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας.

Ως προσκεκλημένοι ομιλητές του Θερινού Σχολείου συμμετέχουν Καθηγητές από Ελληνικά Πανεπιστήμια καθώς και από Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οι θεματικές ενότητες του Θερινού Σχολείου είναι οι παρακάτω:
• “Life Long Learning, Open Learning and green technologies”
• “Environmental Education and The pedagogical dimension of green technologies”
• ”Distance education – Games and ICT tools for environmental studies ”
• ”Media technologies for en­vironmental awareness”
• “ICT use and Green techno­logies today”

Η γλώσσα διεξαγωγής του Θερινού Σχολείου είναι η Αγγλική (θα παρέχεται μετάφραση στα Ελληνικά).

Συντονιστής του Θερινού Σχολείου είναι η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τζένη Παγγέ, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών και Εκπαίδευσης από Απόσταση. Πληροφορίες: www.ikp.gr

Πηγή: epirusgate

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply