Θεοφάνια με …παρατράγουδα: Συνωστισμοί, ανησυχία των ειδικών

Επεισοδιακά κύλησε σε αρκετές περιπτώσει η εορτή των Θεοφανίων ανά τη χώρα, καθώς παρατηρήθηκε συνωστισμός σε ιερούς ναούς, αλλά και αρκετά ευτράπελα και παρατράγουδα, όπως στη Θεσσαλονίκη όπου πιστοί απαιτούσαν να ρίξουν σταυρό στο Θερμαϊκό με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία, ή όπως στη Λαμία όπου ιερέας …ψέκασε αγιασμό από δεξαμενή αγροτικού σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μέλος της επιτροπής των ειδικών και πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε πάρα πολύ ανησυχητικές τις εικόνες αυτές από τις εκκλησίες και τόνισε: «Δεν βρισκόμαστε σε σημείο που επιτρέπεται να νιώσουμε ότι ο κίνδυνος έχει φύγει. Είμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, για να επανέλθουμε σε μια εν μέρει κανονικότητα». Επισήμανε, επίσης, ότι η μη τήρηση των μέτρων έχει επιπτώσεις.

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, σε ανάρτησή του, επισύναψε δύο φωτογραφίες από τον Ναό της Μητρόπολης Πειραιά, όπου πιστοί έσπευσαν να κοινωνήσουν, και σχολίασε: «Κατόπιν τούτου, μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καιρό, και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα. Κρίμα…».

Στο Αίγιο, ο πρώην μητροπολίτης Αμβρόσιος μαζί με τον νυν Μητροπολίτη, πραγματοποίησαν συνοδεία πιστών κατάδυση του Σταυρού στη θάλλασα, με αποτέλεσμα να επέμβει το Λιμενικό Σώμα και να επιβληθούν πρόστιμα.

Στη Θεσσαλονίκη, ολιγομελής ομάδα ατόμων προχώρησε σε αυτοσχέδια τελετή ρίψης του Σταυρού στη θάλασσα, με αποτέλεσμα την επέμβαση της Αστυνομίας.

Στη Χαλκίδα νεαρός άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά καθώς όταν καταδύθηκε για να ανασύρει το Σταυρό χτύπησε στον αυχένα του, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο ΚΑΤ σε σοβαρή κατάσταση.

Στη Λαμία, ιερέας …ψέκαζε αγιασμό σε κεντρικό δρόμο επιβαίνοντας στην καρότσα ημιφορτηγού αυτοκινήτου! Στον ιερέα επιβλήθηκε πρόστιμο από τον οικείο Μητροπολίτη, σύμφωνα με ιστοσελίδες της περιοχής.

 

Tags: