Θάνατος 11μηνου βρέφους: Για σεξουαλική κακοποίηση κάνει λόγο το ιατροδικαστικό πόρισμα

Σεξουαλική κακοποίηση έχει υποστεί, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, το μόλις 11 μηνών βρέφος που έπασχε από εγκεφαλίτιδα και μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων. Αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις.

Το κοριτσάκι έπασχε από εγκεφαλίτιδα και μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο. Ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει και στα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας.

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής, κατά τον έλεγχο βρέθηκαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης και παρά φύση, κάτι που είχε διαπιστωθεί από χτες και μακροσκοπικά. Σε ό,τι αφορά τα αίτια του θανάτου, όπως είπε ο ιατροδικαστής, δεν διευκρινίστηκαν και αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις.

Για τα αποτελέσματα της νεκροτομής ενημερώθηκε το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής που ασχολείται με την υπόθεση και αναμένεται η επίσημη έκθεση. Μετά τα νέα δεδομένα κρατούνται και ανακρίνονται ο πατέρας του 11μηνου βρέφους και ο εξάδελφός του, ο οποίος φιλοξενείτο στο σπίτι όταν συνέβη ο τραγικός θάνατος του κοριτσιού.

Σημειώνεται ότι το βρέφος μεταφέρθηκε χτες το πρωί στο νοσοκομείο από τον πατέρα του. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η οικογένεια των Σύρων διαμένει σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου. Από προχτές φιλοξενείτο στο σπίτι και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, (ο άνδρας είναι μακρινός εξάδελφος του πατέρα), που είχαν έλθει από τη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο άνδρες προσήχθησαν αμέσως μετά την διάγνωση που έγινε στο νοσοκομείο και έχει ληφθεί και από τους δύο γενετικό υλικό για DNA. Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.

πηγή: ert.gr

 

Tags: