Θα εμβολιαστούν για λοιμώδη νοσήματα οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα

Συνεδρίασε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τους πρόσφυγες – Αστείες οι φήμες περί… μετάδοσης νοσημάτων!

Πρόσφυγες (φωτο αρχείου)Τέρμα στο ρατσιστικό και ξενοφοβικό παραλήρημα συγκεκριμένων κύκλων σχετικά με δήθεν… ασύμμετρους φόβους για μετάδοση λοιμοδών νοσημάτων βάζει η κυβέρνηση, καθώς στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που έγινε στο υπουργείο Υγείας παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου, εξετάστηκε το ζήτημα της επάρκειας των απαραίτητων εμβολίων για όλο τον πληθυσμό.

Επίσης επανεξετάστηκε και το ζήτημα των αναγκών εμβολιασμού των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο λόγω της ενδεχόμενης παραμονής τους στη χώρα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης, η Επιτροπή συνεκτίμησε τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα, τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών, τα επιδημιολογικά στοιχεία και την κατάσταση στη χώρα και συνέστησε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των παιδιών για: α) ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα και β) διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα.

Τέλος, συνέστησε τον εμβολιασμό των ενηλίκων κατά προτεραιότητα για τα παραπάνω νοσήματα καθώς και τον εμβολιασμό των νεογνών για φυματίωση.

Πηγή: epirusgate

 

Tags:

, , , ,