Τεράστιες ποσότητες νερού στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων – Δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για την ώρα

Τεράστιες είναι οι ποσότητες νερού που έχουν πέσει τις τελευταίες ώρες στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, ακριβώς όπως είχε προειδοποιήσει από νωρίς χθες ο καθηγητής μετεωρολογίας Α. Μπαρτζώκας.

Συγκεκριμένα, στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων σύμφωνα με τα στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών, μόνο σήμερα Σάββατο έχουν πέσει 54 χιλ. βροχής, ενώ από την αρχή της κακοκαιρίας, πάνω από 114 χιλιοστά βροχής(!).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει για την περιοχή Ιωαννίνων το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μόνο τις πρώτες μέρες το Δεκεμβρίου έχουν πέσει στο λεκανοπέδιο 225 χιλιοστά βροχής(!).

Έχουν καλυφθεί από νερό αρκετά αγροτεμάχια, ενώ οι αποστραγγιστικές τάφροι (λαγγάτσες) έχουν πολύ ανεβασμένη στάθμη, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται σοβαρές υπερχειλήσεις.

Στη φωτογραφία που απέστειλε αναγνώστης εικονίζεται αγροτεμάχιο δίπλα στην υπό κατασκευή Λ. Νιάρχου, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και η Πυροσβεστική που πραγματοποιούν παρεμβάσεις όπου απαιτείται σε όλη την Ήπειρο.

Όλοι οι αρμόδιοι, πρόσωπα και φορείς τονίζουν ότι απαιτείται προσοχή και αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, μέχρι να κοπάσει η κακοκαιρία πράγμα που αναμένεται σύμφωνα με τα τελευταία δελτία της ΕΜΥ από αύριο αργά το απόγευμα.

 

Tags: