Τελωνείο Κακαβιάς: Κατάσχεση αλκοολούχων ποτών και επικίνδυνων κτηνιατρικών φαρμάκων

epirusnewsΟι υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς εντόπισαν 41 φιάλες αλκοολούχων ποτών επιμελώς κρυμμένες σε ελληνικό λεωφορείο, το οποίο αποπειράθηκε να εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από την Αλβανία, χωρίς να καταβληθούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι. Τα λαθρεμπορεύματα και το λεωφορείο κατασχέθηκαν για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας.

Οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς εντόπισαν 2 περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων συνολικής ποσότητας 122 συσκευασιών με απαγορευμένες δραστικές ουσίες, που δεν διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, επιμελώς κρυμμένα σε αλβανικά ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα με αλλοδαπούς οδηγούς, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από την Αλβανία και να τα παραδώσουν σε παραλήπτες στην Ελλάδα.

Επίσης, οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς διέκοψαν την πορεία οχήματος μάρκας DAIMLER CHRYSLER, το οποίο ημεδαπή αποπειράθηκε να οδηγήσει εκτός του ελληνικού εδάφους προς την Αλβανία, παραβιάζοντας την κατάσχεση του οχήματος. Η ημεδαπή συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply