Τα Γιάννενα στην έκθεσηThermik της Στουτγκάρδης

Την εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για το paragliding παγκοσμίως. Εκεί, ο γνωστός συγγραφέας με διεθνές κύρος και παλιός πρωταθλητής του αλεξιπτώτου πλαγιάς Burkhard Martens, έκανε ειδική αναφορά στα Γιάννενα. Όπως πληροφορηθήκαμε η παρουσίαση αυτή συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, όπου ζήτησαν επιπλέον πληροφορίες προκειμένου να έρθουν να πετάξουν στην περιοχή μας.

O Burkhard Martens επισκέφθηκε τα Γιάννενα και την ευρύτερη περιοχή τον Οκτώβριο του 2017, προκειμένου να γνωρίσει την περιοχή και να μαζέψει στοιχεία για το νέο του βιβλίο. Η σχολή Fly & Fun ανέλαβε να τον ξεναγήσει και να του γνωρίσει το νέο πεδίο πτήσεων των Ιωαννίνων.

Ο ίδιος έμεινε εντυπωσιασμένος από την φυσική ομορφιά αλλά και τις δυνατότητες της περιοχής όσον αφορά τη δραστηριότητα του αλεξιπτώτου πλαγιάς. H έκθεση Thermik είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και στο διήμερο που λειτουργεί υποδέχεται περισσότερους από 30.000 επισκέπτες.

 

Tags: