Συνελήφθη ο Δ. Λιγνάδης – Αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ΄ εξακολούθηση

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά από αυτήν την εξέλιξη προσήλθε αργά το απόγευμα αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όπου και συνελήφθη. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ΄ εξακολούθηση.

Πριν από τη σύλληψή του ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είχε ξαναπάει – και πάλι αυτοβούλως – στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μαζί με το δικηγόρο του. Είχε δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των αρχών και σύμφωνα με πληροφορίες είχε δώσει τη διεύθυνση και το τηλέφωνό του. Αποχώρησε όμως καθώς όπως τον ενημέρωσαν δεν είχε μέχρι εκείνη την ώρα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Από το βράδυ της Παρασκευής ο Δημήτρης Λιγνάδης διέμενε σε φιλικό σπίτι.

Τις ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε δεύτερη μήνυση εναντίον του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού για βιασμό ανηλίκου. Πρόκειται για καταγγελία που δεν έχει παραγραφεί καθώς έχουν περάσει 11 χρόνια. Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 2021, αφορά ωστόσο καταγγελίες για πράξεις που έχουν πλέον παραγραφεί.

Μαρτυρία-κλειδί για τον βιασμό του 14χρονου

Νέος μάρτυρας κλειδί κατέθεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην εισαγγελία και φέρεται να επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του 25χρονου για την αποπλάνηση και το βιασμό του σε ηλικία 14 ετών, το 2010. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας τότε ήταν 16 ετών.

«Ο εντολέας μου έχει κατονομάσει και μάρτυρες. 1.57 δεν ήταν μόνο ο ίδιος. Η επαφή έγινε με έναν κύκλο νέων ανθρώπων. Ο ίδιος όμως υπέστη το βαρύτατο αυτό έγκλημα και την στιγμή που έγινε η πράξη δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή μπροστά μάρτυρας όμως υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι μπορούν να καταθέσουν στη δικαιοσύνη για τα περιστατικά τα οποία οδήγησαν σε αυτό το αποτρόπαιο βράδυ», δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος Γιάννης Βλάχος.

Το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο γνωστός σκηνοθέτης από τον 25χρονο δεν έχει παραγραφεί καθώς τελέστηκε το 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο και ο μηνυόμενος τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου

Ωστόσο η υπάρχει και δεύτερη μήνυση η οποία παραγράφεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Άποψή μας είναι ότι πρέπει η μήνυση η οποία κινδυνεύει με άμεση παραγραφή να χρεωθεί σε διαφορετικό εισαγγελέα για να μπορέσει να κινήσει τάχιστα τις διαδικασίες να μην υπάρξει παραγραφή αλλά αυτό είναι θέμα της εισαγγελίας», αναφέρει ο κ. Βλάχος.

Με άκρα μυστικότητα κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής γυναίκα που φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα αν και η ίδια δεν υπήρξε θύμα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεσή της ήταν πολύωρη. Η μάρτυρας κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος διερευνά το περιεχόμενο των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Οι δυο μαρτυρίες χαρακτηρίζονται από τους εισαγγελείς ως κομβικής σημασίας για την διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το απόγευμα ακόμη ένα πρόσωπο κατήγγειλε στον εισαγγελέα ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη την τελευταία εξαετία.

πηγή: ert.gr

 

Tags: