Συνεχίζονται οι ροές προσφύγων και μεταναστών – Στους 5.000 οι ασυνόδευτοι ανήλικοι

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό κυριαρχεί στην επικαιρότητα καθώς οι ροές από τα τουρκικά παράλια συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.Ανάμεσά τους ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά.Ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα μας φτάνει τις πέντε χιλιάδες. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για το μεταναστευτικό έκανε ειδική αναφορά στο θέμα επικρίνοντας την έλλειψη αλληλεγγύης από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων.

Από τις 7 το πρωί χθες έως τις 7 το πρωί σήμερα, περισσότεροι από 600 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στις ακτές των νησιών του βορείου Αιγαίου.

Με πλωτά σκάφη και πλοία ανοιχτής θαλάσσης, 400 άτομα διασώθηκαν από στελέχη του λιμενικού σε δέκα περιστατικά στις θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης της Λέσβου και της Σάμου, ενώ συνέλαβε 3 διακινητές.

Ακόμη 222 αποβιβάστηκαν στις ακτές Λέσβου Χίου και Σάμου, σε έξι περιστατικά.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των δομών φιλοξενίας στα νησιά, 96 μετακινήθηκαν με πλοία της γραμμής από Λέρο, Σάμο, Χίο και Κω στολιμάνι του Πειραιά και από εκεί σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

πηγή: ert.gr

 

Tags: