Συνδυασμός Ριζόπουλου: Διαψεύσεις και …πιέσεις

Διαψεύσεις για τη συμμετοχή τους άρχισαν να εμφανίζονται από άτομα που εμφανίστηκαν στη χθεσινή λίστα των 220 υποστηρικτών που στηρίζουν το κείμενο αρχών της υπό δημιουργία παράταξης Ριζόπουλου, ενώ από την πλευρά της η υπό σύσταση παράταξη κάνει λόγο για «πιέσεις που ασκήθηκαν» και αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση:

«[Η οργανωτική επιτροπή] Δηλώνει ότι τα ονόματα τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα συνοδεύονται από υπογραφές των ιδίων. Κατανοεί ότι ορισμένοι μπορεί να υποκύψουν στις κάθε είδους πιέσεις που ασκούνται από χθες Τετάρτη σε όλη την Ήπειρο, αλλά δεν δέχεται τον ισχυρισμό ότι οι υπογραφές τους δεν υπάρχουν και ότι τα ονόματά τους χρησιμοποιήθηκαν αυθαίρετα.»

Μεταξύ άλλων, διαψεύσεις δημοσίευσαν ο Γ. Αναστασίου, ο Δ. Αχνούλας, κ.α. με ανακοινώσεις ή ενημερώσεις τους.

Η Γ. Δέλφα

Η κ. Γ. Δέλφα η οποία εμφανίζεται στη λίστα των 220 υποστηρικτών, σε δήλωση της σημειώνει:

«Με έκπληξη διάβασα στα Μέσα Ενημέρωσης το όνομά μου στον κατάλογο εκείνων που συντάσσονται με τις αρχές που εκφράζει ο κ. Σπύρος Ριζόπουλος. Θέλω να δηλώσω ότι ο κ. Ριζόπουλος μου είναι παντελώς άγνωστος, όπως επίσης και δεν έχω λάβει γνώσει του συγκεκριμένου κειμένου. Το μόνο που έχει συμβεί και το θεωρώ εξαπάτηση, είναι η προτροπή οικογενειακού μου φίλου να τον στηρίξω στις εκλογές, χωρίς να μου αναφέρει το όνομα του κ. Ριζόπουλου, τον οποίο επαναλαμβάνω ότι δεν γνωρίζω και χωρίς να μου διαβάσει ή να μου προσκομίσει κανένα απολύτως κείμενο.».

Από την πλευρά Ριζόπουλου στην ανακοίνωση τους κάνουν ονομαστική αναφορά στην κ. Δέλφα και ισχυρίζονται ότι η κ. Δέλφα έχει υπογράψει:

«επισυνάπτουμε την υπογραφή της κυρίας Γεωργίας Δέλφα από τα Ιωάννινα στο σχετικό έγγραφο της οργανωτικής επιτροπής. Η οποία κατέθεσε την υπογραφή της στο μέλος της επιτροπής Σωτήρη Τριαντάφυλλο.».

 

 

Tags: