«Συναγερμός» για το τέταρτο πανδημικό κύμα – Μεγάλη η πίεση στη βόρεια Ελλάδα

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, επέστρεψε σήμερα σε μία έκτακτη ενημέρωση και μίλησε για δύσκολο χειμώνα και τέταρτο πανδημικό κύμα, που θα ελεγχθεί εφόσον αυξηθούν οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Ο κ. Τσιόδρας παρουσίασε συντριπτικά στοιχεία που επισφραγίζουν την τεράστια προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια και ζήτησε να μην παρερμηνεύονται τα κρούσματα σε εμβολιασμένους.

Με βάση το μαθηματικό μοντέλο Monte Carlo, από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος η Ελλάδα απέφυγε 8413 θανάτους και 5561 νοσηλείες σε ΜΕΘ.

Σε αυτούς τους μήνες, για τους πλήρως εμβολιασμένους μειώθηκε κατά 91% ο κίνδυνος θανάτου και κατά 95% η νοσηλεία σε ΜΕΘ.

«Η ανάγκη ενίσχυσης εμβολιαστικής προσπάθειας σε εθνικό επίπεδο είναι εξαιρετικά σημαντική. Νομίζω είναι ένα από τα σημαντικότερα μηνύματα της σημερινής μου έκτακτης παρουσίας» επισήμανε σχετικά ο καθηγητής.

«Αυτοί οι αριθμοί που σας έδειξα σήμερα των ζωών που σώθηκαν, των διασωληνώσεων και των ΜΕΘ που γλιτώσαμε κυρίως στις ομάδες αυξημένης ηλικίας, θα αυξηθούν στο απώτερο μέλλον με την αύξηση του εμβολιασμού. Και η χειμερινή περίοδος δεν προμηνύεται εύκολη» σημείωσε ακόμα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέλεξε να εμφανιστεί σήμερα λίγο πριν αρχίσει ο χειμώνας για να καταδείξει ότι και τα 4 εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και στους άνω και στους κάτω των 60 ετών, παραθέτοντας επιστημονικά δεδομένα για τους ανεμβολίαστους, τους ατελώς εμβολιασμένους και τους πλήρως εμβολιασμένους.

Ηχηρό «καμπανάκι» η επανεμφάνιση Τσιόδρα

  • Παρερμηνείες όσα λέγονται για την ανοσία των εμβολιασμένων
  • Κρούσματα σε εμβολιασμένους όσο αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη
  • Και τα 4 εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά

Αποτελεσματικά τα εμβόλια και στη «μετά “Δ” εποχή»

Προστασία από νοσηλεία σε ΜΕΘ

  • 93% Pfizer/Biontech
  • 98% Moderna
  • 97% Astra Zeneca
  • 91% Johnson & Johnson

«Συναγερμός» στη βόρεια Ελλάδα – Αυξημένα κρούσματα – «Ασφυξία» στις ΜΕΘ

Ανήσυχοι οι επιστήμονες παρακολουθούν τα αυξημένα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ νέες εστίες υπερμετάδοσης του ιού εντείνουν την ανησυχία.

«Αν δεν γίνει ισχυρή ανίχνευση πριν την παρέλαση με το συνωστισμό που θα υπάρχει θα έχει μεγάλη κοινωνική συναναστροφή. Να υπάρχουν περιορισμοί, να φοράνε μάσκα» επισημαίνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης.

Στη Νάουσα, ένα ολόκληρο χωριό βρίσκεται σε επιδημιολογική κρίση έπειτα από γάμο που πραγματοποιήθηκε σε εκκλησία της περιοχής.

Έγινε ένας γάμος στην Επισκοπή, εκεί υπήρξαν θετικά κρούσματα από σχολεία και λόγω και της συγκεκριμένης εκδήλωσης υπήρξε διασπορά» δήλωσε ο δήμαρχος της Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.

Στις Σέρρες ένας 45χρονος κατέληξε απο επιπλοκές του κορονοιού. Ο πατέρας τριών παιδιών ειχε υπογράψει και αυτός και η γυναίκα του να μην διασωληνωθούν. Ήταν καθηγητής στο μουσικό σχολειο των Σερρών, δήλωνε αρνητής του εμβολιασμού και είχε επανειλημμένα εκφράσει τη δυσπιστία του απέναντι στον κορονοϊό.

πηγή: ertnews.gr

 

Tags: