Στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου απαντά η «Συμμαχία Ηπειρωτών»

Περιφέρεια ΗπείρουΣτον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου απαντά με ανακοίνωση της η Περιφερειακή Παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών»:

«Από μόνη της η δημοσιοποίηση της δηλώσεως του αγαπητού προέδρου του περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρου Παργανά, ως απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης μας, είναι καλό σημάδι για τη συνέχεια. Σημασία έχει η ανάγκη του να δηλώσει ότι όλα γίνονται σωστά κι ας είναι σε όλους εδραία η πεποίθηση για το αντίθετο – όχι πάντα με ευθύνη του ιδίου.

Τι δεν λέει ο πρόεδρος στη δήλωση του, αλλά το λέει ο νόμος: Άρθρο 167.1 του Ν3852/2010 «Το περιφερειακό συμβούλιο συνεδριάζει υποχρεωτικά, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του, σε τακτική συνεδρίαση τουλάχιστον μια φορά το μήνα…».

Ακόμα, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ κατέθεσε επερώτηση για να ελέγξει την περιφερειακή Αρχή στο θέμα της οδού Νιάρχου. Έλεγχος μετά την παρέλευση 5μήνου δεν νοείται. Η ενσωμάτωση της επερώτησης μας σε αίτημα άλλης παράταξης για συζήτηση του θέματος της οδού Νιάρχου είναι ζήτημα του προεδρείου αρκεί να μην ακυρώνει την επερώτηση, όπως συνέβη στην περίπτωση.

Η παράταξη μας δεν έχει ανάγκη επιλεκτικής μεταχείρισης, από το προεδρείο και το έχουμε αποδείξει με τη στάση μας στο περιφερειακό συμβούλιο. Οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι πρωτοστατούν με τη δράση τους στην ανάδειξη των σημαντικών θεμάτων, που η περιφερειακή αρχή δεν θέλει να δημοσιοποιήσει για δικούς της λόγους, όπως το φυσικό αέριο, το τραίνο , τα καύσιμα στον Αμβρακικό κ.α.

Η συζήτηση που δεν έγινε για το περιφερειακό συνέδριο, πριν και μετά την πραγματοποίηση του, είναι δημοκρατικό έλλειμμα της περιφερειακής αρχής και θα έπρεπε να απασχολήσει περισσότερο το προεδρείο.

Δεν έλειψαν τα πολιτικά ζητήματα το προηγούμενο διάστημα για να συζητήσει το περιφερειακό συμβούλιο. Το προεδρείο δεν τα είδε και η περιφέρεια απουσίαζε ή τα διαχειρίστηκε από μόνη της όπως συνηθίζει.

Εκκρεμεί η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για την πραγματοποίηση συνεδριάσεων εκτός της έδρας της περιφέρειας.

Όλοι κρινόμαστε.»

 

Tags: