Σταύρος Θεοδωράκης: “Το Ποτάμι φέρνει το νέο στην πολιτική σκηνή και παίρνει μαζί όλο το καλό παλιό”

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ«Είμαστε δυνατοί, είμαστε πολλοί, δίνουμε μια μάχη η οποία θα είναι νικηφόρα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει πίσω στους υπουργούς προηγούμενων δεκαετιών, ούτε στους υπουργούς του προηγούμενου επταμήνου. Το Ποτάμι έχει και τις λύσεις και τους ανθρώπους», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκινώντας την παρουσίαση των εκλογικών λιστών του Ποταμιού σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Αλκμήνη στο Γκάζι.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, παρουσία των βουλευτών του κόμματος, παρουσίασε παράλληλα και ορισμένα από τα νέα πρόσωπα των εκλογικών συνδυασμών, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τα μέλη της ΔΡΑΣΗΣ, του κόμματος «Ευρώπη – Οικολογία», καθώς και της κίνησης «Μπροστά», οι οποίοι θα στηρίξουν το Ποτάμι στις επερχόμενες εκλογές. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «Έχουμε ετοιμάσει μια λίστα ανθρώπων που πιστεύουμε πως θα πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο στα κυβερνητικά δρώμενα την επόμενη ημέρα. Δεν είναι όλοι δικοί μας άνθρωποι. Είναι όμως άνθρωποι της μεταρρύθμισης, της αγοράς, άνθρωποι που βάζουν πάνω απ” όλα την ανάγκη των πολλών και όχι των συντεχνιών», ενώ αναρωτήθηκε ταυτόχρονα «Με ποιους ανθρώπους θα κυβερνήσει ο κ. Μεϊμαράκης, με ποιους ο κ. Τσίπρας. Ποιους έχουν στο μυαλό τους;». Ακόμη, τόνισε ότι «Το Ποτάμι φέρνει το νέο στην πολιτική σκηνή και παίρνει μαζί όλο το παλιό καλό. Δεν υπήρξαμε ποτέ στο πλευρό του Τσίπρα. Υπήρξαμε στο πλευρό της χώρας. Δώσαμε τη μάχη στην Ευρώπη και στη Βουλή, χωρίς τα κόμπλεξ των παλιών κομμάτων».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής του Ποταμιoύ επίσης ανέφερε:

– Οι κομματικοί μηχανισμοί έχουν μια αγάπη στα παλιά συστήματα κάτι το οποίο απέδειξε και ο κ. Τσίπρας με τη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ. Τώρα που βλέπουν ότι δεν τους βγαίνει έχουν κάνει μια άλλη επιλογή. Θα δούμε τι θα φέρει το αποτέλεσμα της κάλπης. Το Ποτάμι έχει πει ναι στις συνεργασίες αλλά δεν παραδίνεται για τις καρέκλες. Έχουμε αξίες, ιδέες και κυρίως έχουμε λύσεις. Αυτές θα υπερασπιστούμε.

– Το Ποτάμι απειλείται από τη Χρυσή Αυγή. Ελπίζω όμως ότι αυτό θα το αποτρέψει ο ελληνικός λαός. Εμείς εξ’ αρχής έχουμε πει ότι δεν θα μπορέσει να υπάρξει αλλαγή, αν δεν μπουν νέοι παίκτες στο παιχνίδι. Το Ποτάμι φέρνει το νέο στην πολιτική σκηνή και παίρνει μαζί όλο το παλιό καλό. Δεν υπήρξαμε ποτέ στο πλευρό του Τσίπρα. Υπήρξαμε στο πλευρό της χώρας. Δώσαμε τη μάχη στην Ευρώπη και στη Βουλή, χωρίς τα κόμπλεξ των παλιών κομμάτων. Πρώτοι είπαμε στον ελληνικό λαό ότι ο Τσίπρας πρέπει να φέρει μια συμφωνία να την υπογράψουμε. Αν τότε μας είχε ακούσει δεν θα φτάναμε στο χειρότερο μνημόνιο της ιστορίας, αυτό του κ. Τσίπρα, και βέβαια δεν θα είχαν κλείσει οι τράπεζες. Το Ποτάμι δεν αλλάζει θέσεις. Θα περιμένουμε τον πρώτο, εκείνον που θα έχει πάρει την έγκριση του ελληνικού λαού, να μας πει τι θέλει να κάνει με τη χώρα. Αν αυτό συμπίπτει με τις ιδέες του Ποταμιού, τότε θα τον βοηθήσουμε. Αν θέλει να συνεχίσει την παλιά πολιτική, το Ποτάμι δεν θα είναι διαθέσιμο.

– Ήμασταν το μόνο κόμμα που από την πρώτη μέρα του νέου μνημονίου κάναμε συγκεκριμένες παρατηρήσεις. Είπαμε ότι χρειάζονται διορθώσεις. Το ίδιο κάναμε για την Παιδεία. Υπάρχουν σημεία που μπορούμε ν΄ αλλάξουμε στη συμφωνία που έχουμε κάνει με τους Ευρωπαίους. Αλλά πρέπει να είμαστε και σοβαροί. Ακούω τον κ. Μεϊμαράκη να έχει ήδη διαγράψει το θέμα της φορολόγησης των αγροτών. Εμείς αντιθέτως έχουμε κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τους αγρότες τις οποίες χειροκροτούν. Έτσι θα συνεχίσουμε.

– Το Ποτάμι από την πρώτη μέρα μιλάει για μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες. Είπαμε ότι αυτή η χώρα δεν θ” αλλάξει αν δεν υπάρξει ένα μέτωπο του 51% της ελληνικής κοινωνίας. Θέλουμε μια Βουλή που θα βγάλει κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Για τουλάχιστον δύο χρόνια η χώρα θα πρέπει να πορευθεί ανέφελα. Χωρίς οι μεν να πετροβολούν τους δε. Η δικής μας πρόταση είναι μεγάλη συνεργασία, βασισμένη σε αρχές.

– Έχουμε ετοιμάσει μια λίστα ανθρώπων που πιστεύουμε πως θα πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο στα κυβερνητικά δρώμενα την επόμενη ημέρα. Δεν είναι όλοι δικοί μας άνθρωποι. Είναι όμως άνθρωποι της μεταρρύθμισης, της αγοράς, άνθρωποι που βάζουν πάνω απ” όλα την ανάγκη των πολλών και όχι των συντεχνιών. Περιμένουν όμως από τα κόμματα που θέλουν να κυβερνήσουν, να μας πουν δύο-τρία από τα πρόσωπα που προτείνουν για την επόμενη ημέρα. Με ποιους ανθρώπους θα κυβερνήσει ο κ. Μεϊμαράκης, με ποιους ο κ. Τσίπρας. Ποιους έχουν στο μυαλό τους; Να είστε σίγουροι πάντως ότι εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και θα πούμε στον ελληνικό λαό ποιοι νομίζουμε ότι είναι οι άνθρωποι που πρέπει να έχουν ρόλο την επόμενη μέρα.

-Έχω πει πολλές φορές ότι το παλιό σύστημα ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας. Υπήρξαν όμως και εξαιρέσεις. Δεν διαγράφουμε το παλιό προσωπικό. Λέμε όμως ότι το μείγμα μιας κυβέρνησης που θα πάει μπροστά τη χώρα πρέπει να είναι μείγμα νέων μυαλών. Να πάρουμε ό,τι καλό από το παλιό, αλλά κυρίως να προχωρήσουμε με νέους ανθρώπους.

Δηλώσεις έκαναν και στελέχη του Ποταμιού και συνεργαζόμενοι υποψήφιοι:

Αθηνά Δρέττα
Θέλω να καλέσω όσους θέλουν να τελειώσουν με το παλιό, όσους θέλουν σταθερότητα, να ψηφίσουν Ποτάμι. Η ελπίδα δεν πέθανε, η ελπίδα έρχεται μέσα από μια ανανεούμενη πολιτική κίνηση: το Ποτάμι. Και οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς που περιπλανήθηκαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, στο Ποτάμι. Να προχωρήσουμε σε μια δημιουργική σύνθεση, μια σύνθεση που χρειάζεται η χώρα στην επόμενη φάση. Οι άνθρωποι που αποφάσισαν να συμπορευθούν με το Ποτάμι είναι σημαντικές προσωπικότητες. Η σύνθεση των ψηφοδελτίων μας, μας κάνει πιο δυνατούς.

Σπύρος Λυκούδης
Τα κόμματα δεν ενώνονται πια με ιδεολογικές αρχές και αναφορές, αλλά με βάση τη διάθεση που έχουν οι άνθρωποι να παλέψουν. Εγώ συναντήθηκα με ανθρώπους φιλελεύθερης διαδρομής και είδα ότι οι κοινές μας στοχεύσεις είναι τόσο πολύ δεμένες που δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω τον εαυτό μου απ” αυτούς. Αυτό είναι σήμερα το Ποτάμι. Ένας χώρος πολιτικής ενότητας που καταφέρνει και ενώνει ευαισθησίες διαφορετικές σε κοινούς στόχους. Νομίζω ότι θα πάμε καλά, νομίζω ότι η κοινωνία θα μας αγκαλιάσει.

Θεόδωρος Σκυλακάκης – πρόεδρος Δράσης
Μας δίνεται επιτέλους η δυνατότητα να συζητήσουμε τι πραγματικά έφταιξε και να δώσουμε τη μάχη για να το αλλάξουμε. Οι πολίτες έχουν πια τη δυνατότητα να αλλάξουν τα πράγματα. Να εξασφαλίσουν ότι στην κυβέρνηση θα υπάρχουν μεταρρυθμιστικές δυνάμεις. Και το Ποτάμι είναι σήμερα το μόνο κόμμα που εκφράζει αυτές τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις. Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση των δαπανών του κράτους, λιγότερη κομματοκρατία, λιγότερους φόρους. Οι άλλοι είναι αδύνατον να το πράξουν. Χωρίς μεταρρυθμιστές, μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχουν.

Παναγιώτης Βλάχος – εκπρόσωπος κίνησης «Μπροστά»
Η παλαιά πολιτική, αυτή για την οποία έχει μιλήσει το Ποτάμι, προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τα μέτρα τα οποία η ίδια ψηφίζει. Είμαστε εδώ για να δώσουμε περιεχόμενο στις διεκδικήσεις της πιο αδικημένης αλλά όχι της πιο χαμένης γενιάς, όπως είπε ο Πρωθυπουργός. Είμαστε εδώ για να δώσουμε την ελπίδα ότι στη θέση της σημερινής μοιρολατρίας υπάρχει ένας δρόμος. Θα κάνουμε την προσπάθεια για να κρατήσουμε τη νέα γενιά στην Ελλάδα.

Λενιώ Μυριβήλη – εκπρόσωπος «Ευρώπη – Οικολογία»
Θέλουμε να προωθήσουμε μέσα από το Ποτάμι ένα έξυπνο και καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης. Ευελπιστούμε ότι αυτή η συνεργασία θα προχωρήσει πολύ δυναμικά, όπως και το μέλλον της χώρας.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στο παρακάτω link:

http://topotami.gr/stavros-theodorakis-to-potami-ferni-to-neo-stin-politiki-skini-ke-perni-mazi-olo-to-palio-kalo/

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply