Σωαματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων κατά ΙΚΕΑ – Σωματείου εργαζομένων

Ανακοίνωση με την οποία καταγέλλει τη στάση της επιχείρησης και του σωματείου εργαζομένων εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αφού αρχικά άφησε τους εργαζόμενους στην αβεβαιότητα και την αγωνία σχετικά με το μέλλον τους, ο όμιλος FOURLIS, τελικά, «το έσκασε το παραμύθι»! Μάλιστα, σε μια απίστευτη προσπάθεια εξωραϊσμού και ωραιοποίησης της κατάστασης, βαφτίζει τις επικείμενες απολύσεις «πρόγραμμα εθελουσίας»!
Πρόκειται για απολύσεις με το «τυράκι» να είναι μια λίγο καλύτερη από το προβλεπόμενο αποζημίωση!

Αυτό είναι το ευχαριστώ της επιχείρησης στους εργαζόμενους, η πλειοψηφία των οποίων έχουν δέκα και πλέον χρόνια στο κατάστημα Ιωαννίνων! Αφού πήρε ότι μπορούσε να πάρει, αφού τους είχε με κυλιόμενα ωράρια, με μισθούς των 350 και 700 ευρώ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να δουλεύουν για τα κέρδη του ομίλου και Κυριακές, τους πετάει σαν τις στυμμένες λεμονόκουπες!

Σαν να μην φτάνει αυτό, στελέχη της εταιρείας, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και μαγειρεύοντας διάφορους αριθμούς, το μόνο που δεν έχουν πει, είναι ότι για τις απολύσεις σε Ιωάννινα και Λάρισα φταίνε οι εργαζόμενοι! Αυτά που διατείνονται περί ζημιών κ.τ.λ. είναι πρόκληση και προσβολή ταυτόχρονα για τους εργαζόμενους.

Θέλοντας να περάσει τις απολύσεις το συντομότερο δυνατό, στα μουλωχτά και χωρίς να χαλάσει το προφίλ της, η επιχείρηση δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και το καρότο και το μαστίγιο. Καλλιεργώντας σκόπιμα κλίμα αβεβαιότητας, υπερτονίζοντας από την μια το ύψος της αποζημίωσης (που δεν είναι παρά λιγοστά ψίχουλα μπροστά στα κέρδη του ομίλου), και από την άλλη, βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό των εργαζομένων, απειλώντας ότι από 1/1/2022 δεν εγγυάται τίποτα!

Εντύπωση προκαλεί και η σιγή ιχθύος του, κατά τα άλλα λαλίστατου, εργοδοτικού σωματείου. Τόσο καιρό τώρα, δεν έχει έρθει σε καμία επαφή, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενημέρωση δεν έχει έρθει σε καμιά συνεννόηση με τους με τους εργαζόμενους. Η στάση του είναι ακριβώς ίδια με την στάση που είχε κρατήσει, όταν έγιναν οι μειώσεις στους μισθούς το 2012.

Μην τηρώντας ούτε τα προσχήματα, δείχνει ότι είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας, αυτό που έρχεται να κάνει την βρώμικη δουλειά εκεί που τα παραμύθια, οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν πιάνουν.

Καταγγέλλουμε την στάση του εργοδοτικού σωματείου που όχι απλά είναι εξαφανισμένο, αλλά λειτουργώντας παρασκηνιακά και στα μουλωχτά καλεί τους εργαζόμενους «να πάρουν τα λεφτά και να φύγουν» ρίχνοντας νερό στον μύλο της εργοδοσίας!

Καλούμε τους εργαζόμενους, να μπουν μπροστά, να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην δουλειά τους χωρίς καμία υποχώρηση, χωρίς καμία αλλαγή στις συμβάσεις και στους μισθούς, χωρίς καμία έκπτωση στα εργασιακά τους δικαιώματα!»

[δελτίο τύπου]

 

Tags:

, ,