ΕΝΗΜ. Σεισμός 6,7 Ρίχτερ ΒΔ της Σάμου – Πληροφορίες για ζημιές – Aισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός που έγινε έντονα αισθητός μέχρι την Αθήνα εκδηλώθηκε στις 13:51 σήμερα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι 6,7 Ρίχτερ κι έχει επίκεντρο στα ανοιχτά της Σάμου, με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 19 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν ζημιές σε κτίρια και έχει καταρρεύσει τμήμα εκκλησίας στο Καρλόβασι.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι το σεισμό ακολούθησε και έντονο κύμα από τη θάλασσα που δημιούργησε πλημμυρικό φαινόμενο.

Ο σεισμός χτύπησε και τη γειτονική Τουρκία, με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πτώσεις κτιρίων στη Σμύρνη.

Β. Παπαζάχος: Μετασεισμοί ακόμα και 6 Ρίχτερ -Μπορεί να είναι πιο καταστροφικοί

Είναι μια γνωστή περιοχή με μεγάλα ρήγματα, θα έχει μεγάλη σεισμική ακολουθία, είπε ο σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως θα ακολουθήσουν πολύ μετασεισμοί και μάλιστα κάποιοι θα είναι πολύ ισχυροί ακόμα και της τάξεως των 6 Ρίχτερ. Μάλιστα τόνισε πως ενδέχεται να είναι και πιο καταστροφικοί από τον αρχικό σεισμό.

Τρείς ελαφρά τραυματίες στη Σάμο – Τέσσερις νεκροί στην Τουρκία

Μέχρι στιγμής (16:10) υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τρία άτομα που τραυματίστηκαν ελαφρά στη Σάμο.

Τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 120 τραυματίστηκαν στην Τουρκία, σύμφωνα με το μέχρι τώρα απολογισμό από τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός που εκδηλώθηκε στις 13:51 σήμερα βόρεια της Σάμου.

 

Tags:

, , ,