Σε εξέλιξη η 2η μέρα του συνεδρίου της ΝΔ – «Σκληρή γλώσσα» Μητσοτάκη κατά Τσίπρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη μέρα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ, κατά την οποία μεταξύ άλλων, μίλησαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στα περί ανταλλαγής της μη περικοπής των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει, προσφέροντας συγκεκριμένες λύσεις που θα ανακουφίσουν τους “πολλούς”.

Συγκεκριμένα, δεσμεύθηκε για βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα και αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε με έμφαση ότι η ΝΔ έρχεται να ενώσει τους Έλληνες και όχι να τους διχάσει, όπως επιχειρεί χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ταυτόχρονα ζήτησε από τους πολίτες να «μην σαγηνευτούν από τις σειρήνες του ανέξοδου εθνικισμού» και να βρεθούν απέναντι σε όσους καπηλεύονται τα αγνά πατριωτικά τους αισθήματα. “Άλλο ο αγνός πατριωτισμός και άλλο η πατριδοκαπηλία” είπε χαρακτηριστικά.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα δηκτικό σχόλιο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε τόσο στα όσα είπε από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαλώντας τον για την απόφασή του να μην κληθούν στο Συνέδριο εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

«Η μη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της Ν.Δ, για πρώτη φορά στα χρονικά, δείχνει έλλειψη στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού, αδιαφορία για το δημοκρατικό διάλογο μεταξύ κομμάτων, δυσανεξία απέναντι στις διαφορετικές απόψεις. Κατά τα άλλα, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να παραμυθιάσει τους πολίτες ότι δήθεν αυτός επιδιώκει τη συναίνεση», αναφέρει μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του πρωθυπουργού-δεν θα τον ακολουθήσω»

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο περιθώριο του Συνεδρίου και σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, οΚυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ήταν πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τον ακολουθήσει.

Υπογράμμισε ότι οι πολίτες θέλουν να ακούν θετικό λόγο και λένε «όχι» στην πόλωση, «γι’ αυτό και στη χθεσινή του ομιλία, που διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά, μόνο τα 10 λεπτά ήταν αφιερωμένα στον κ. Τσίπρα».

Για την κατηγορία Τσίπρα ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στην Ευρώπη για τη στάση του στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ, σχολίασε: «Την απάντηση την πήρατε σήμερα από τον κ. Βέμπερ».

Τέλος, επανέλαβε ότι είναι πάντα στο τραπέζι η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, και θα εξετάσει τον χρόνο υποβολής.

πηγή: ert.gr

 

Tags: