Ριζικές αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων – Θετικοί οι Θεσμοί για φοροελαφρύνσεις

Αλλαγές που θα επιτρέψουν σε περισσότερους δανειολήπτες να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων σχεδιάζει η κυβέρνηση , ενώ θετικό είναι το πρώτο μήνυμα των θεσμών για τις φορο-ελαφρύνσεις που προωθούνται, υπο την προϋπόθεση οτι θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί.

Ριζικές αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι οφειλέτες του Δημοσίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εξετάζεται η δυνατότητα μείωσης του επιτοκίου στο 3% από 5% που είναι σήμερα για οφειλές πάνω από 3.000 ευρώ και εισόδημα πάνω από 10.000 ευρώ, μείωσης της ελάχιστης δόσης στα 30 ευρώ από 50 ευρώ που είναι σήμερα και αύξηση του ορίου ένταξης για τις επιχειρήσεις, πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ ετήσιο τζίρο που ισχύει σήμερα.

Εν τω μεταξύ, θετικό δείχνει να είναι το πρώτο μήνυμα των Θεσμών για τις φοροελαφρύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση, όπως τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί.

Να σπεύσουν να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις μέχρι τις 29 Ιουλίου που εκπνέει η προθεσμία, διότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση, κάλεσε τους φορολογούμενους ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 4,9 εκατ. δηλώσεις και υπολείπονται ακόμα 1,3 εκατ. δηλώσεις.

πηγή: ert.gr

 

Tags:

,