Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις – Δημοψήφισμα – Αιφνιδιασμός στην Ευρώπη – Οι πολίτες στα ΑΤΜ

Τσίπρας Α.Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις μετά την επίσημη ανακοίνωση του Δημοψηφίσματος. Η ολομέλεια της Βουλής θα συνέλθει αύριο στις 12.00 ώστε να κινηθεί η ανάλογη κοινοβουλευτική διαδικασία. Το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου με το ερώτημα “Ναι ή Όχι στις απαιτήσεις των δανειστών”.

Σφοδρές αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταδικάζουν έντονα τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, με τη Ν.Δ. να κάνει λόγο για “Μοιραίο, αδύναμο και ανεύθυνο πρωθυπουργό” και επίσης “Ο κ. Τσίπρας ρίχνει στις πλάτες του λαού τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει “, το ΠΑΣΟΚ ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “Πρόκειται για απόπειρα πραξικοπήματος στο οποίο ελπίζω ότι δεν θα συμπράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είναι επιπλέον καθηγητής του δημοσίου δικαίου και θεματοφύλακας της ιστορικής μνήμης του Κωνσταντίνου Καραμανλή”.

ATM Ιωάννινα
Ε.Τ.Ε. Λ. Δωδώνης, ώρα 03:15 – Φωτο: Κων/να Ευαγγέλου

Με οργισμένη ανακοίνωση απάντησε στην ανακοίνωση δημοψηφίσματος το Ποτάμι: “Να ξέρουν ότι οι Έλληνες δεν θα παραδώσουν τις ζωές τους και το μέλλον των παιδιών τους σε τυχοδιώκτες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διάσωση των προνομίων τους και η νομή της εξουσίας. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια Ελλάδα δυνατή, όρθια στην καρδιά της Ευρώπης”, ανέφερε ο Στ. Θεοδωράκης. Για δημοψήφισμα με χαρακτηριστικά εκβιασμού για τον λαό, έκανε λόγο ο κ. Γκιόκας από πλευράς ΚΚΕ.

Απόλυτος αιφνιδιασμός στην Ευρώπη

Δεν υπάρχει καμία αντίδραση από φορείς ή πρόσωπα στην Ευρώπη. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα αμήχανο και διαπιστώνεται αιφνιδιασμός σε όλα τα επίπεδα. Τίποτα δεν προμήνυε ότι η συνεδρίαση του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου θα «έβγαζε» δημοψήφισμα.

Οι πολίτες δημιουργούν ουρές στις τράπεζες – Δεν αναφέρονται προβλήματα

Αρκετοί πολίτες παρόλο το προχωρημένο της ώρας, βρίσκονται μπροστά στα ΑΤΜ των τραπεζών και προβαίνουν σε αναλήψεις. Δεν αναφέρονται προβλήματα ή δυσκολίες στην κίνηση των κεφαλαίων. Στα Ιωάννινα αναφέρεται διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

[Φωτό Ε.Τ.Ε. : Κωνσταντίνα Ευαγγέλου : http://www.facebook.com/konstantina.evagelou]

 

Tags:

Leave a Reply