Ραγδαίες εξελίξεις: Έρευνα από την Εισαγγελία Αθηνών για τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών για τα όσα αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου αναφορικά με τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια, από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, όπως καταγγέλλει.

Η Σοφία Μπεκατώρου φέρεται ότι κατονόμασε τον άνθρωπο που την βίασε.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μετά τις εξελίξεις παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, στο πλαίσιο της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα η Ολυμπιονίκης θα κληθεί να καταθέσει όσα έχει αποκαλύψει, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της έχει ήδη παραγραφεί.

Το χρονικό των αποκαλύψεων

Η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου μιλώντας στη διαδικτυακή ημερίδα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού προχώρησε στην ανατριχιαστική αποκάλυψη πως έπεσε στο παρελθόν, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από αθλητικό παράγοντα της ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας.

Στη συνέχεια εκδηλώθηκε ένα πρωτόγνωρο κύμα συμπαράστασης από πολίτες για την αθλήτρια, ενώ άρχισαν να παίρνουν θέση για την καταγγελία και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, μέλος της διοίκησης της οποίας είναι ο κατονομαζόμενος ως δράστης από την αθλήτρια, με μια προκλητική ανακοίνωση ουσιαστικά απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας.

με πληροφορίες από ert.gr

 

Tags:

, ,