“Η δημοκρατία των ολίγων” – Καταγγελία φοιτητών τμήματος Φυσικής Παν/μίου Ιωαννίνων

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προβαίνουν φοιτητές του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Ακολουθεί αυτούσια:

«Η λέξη παρωδία είναι λίγη για να χαρακτηρίσει τη γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος φυσικής που έλαβε χώρα την Πέμπτη 17/10/2019. Σε μια συνέλευση που κανονίστηκε χωρίς καμία ειδοποίηση ή ανακοίνωση συμμετείχαν μόνο 66 άτομα κατά τις μετρήσεις των συντονιστών της συζήτησης.

Ωστόσο η εμφανής απουσία του μεγαλύτερου μέρους των φοιτητών του τμήματος δεν εμπόδισε τους κομματικούς αντιπροσώπους να προβούν σε διαδικασία ψηφοφορίας περί κατάληψης του τμήματος.

Προσπερνωντας το γεγονός ότι η διαδικασία από μόνη της ήταν παρωδία καθώς έγινε ψηφοφορία για μια παράνομη ενέργεια, επικράτησε η άποψη των ολίγων.

Στην ψηφοφορία η ΣΣΠ έλαβε 14 ψήφους, η ΠΚΣ έλαβε 12 ψήφους και οι αγωνιστικές κινήσεις 10 ψήφους. Παρόλο που η πλειοψηφία των φοιτητών μέσα στην αίθουσα (αλλά κυρίως έξω από αυτή, καθώς δεν ήταν ενήμεροι) ήταν κατά της κατάληψης δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσουμε κατά.

Οι συντονιστές μας είπαν ότι ψηφίστε λευκό και αν βγούνε οι ψήφοι παραπάνω από τις άλλες προτάσεις θα το θεωρήσουμε ως κατά. Η ψηφορια έγινε πάρα τις μεγάλες διαμαρτυρίες και τα λευκά έλαβαν πάνω από 20 ψήφους. Στα πρακτικά ωστόσο γράφτηκε ότι πήρε το λευκό 18 ψήφους.

Πώς μπορεί στη συνέλευση να συμμετείχαμε 66 άτομα αλλά οι ψήφοι να αθροίζονται 54; Πώς μπορεί τα κατά /λευκά να βγήκαν πρώτα αλλά οι φοιτητικές παρατάξεις να προχώρησαν σε κατάληψη του τμήματος και να βγάζουν ανακοίνωση λέγοντας πως αυτό αποφάσισε η γενική συνέλευση;

Πώς γίνεται οι ολίγοι να παίρνουν αποφάσεις για τους πολλούς

[ανακοίνωση – δελτίο τύπου]

 

Tags: