Πύρινα μέτωπα σε Έβρο, Λέσβο και Ηλεία — Απειλούνται σπίτια

[φωτο αρχείου]
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα.

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά στα Μακρίσια Ηλείας που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση, σε δύσβατη περιοχή κοντά σε ελαιώνες. Η φωτιά κατευθύνθηκε σε κατοικημένες περιοχές και δόθηκε εντολή για εκκένωση των οικισμών Κρεστένων και Γρύλλος, ενώ στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Η πυρκαγιά έχει ήδη μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία και έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στην κατασκήνωση της Φρίξας.

Για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μακρίσια Ηλείας έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων και έχει η κατάστασή του έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

Στον Έβρο, περιφερειακά του χωριού της Δαδιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά, έχει επικεντρωθεί η προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης για την αναχαίτιση της μεγάλης πυρκαγιάς, που για 4η μέρα καταστρέφει χιλιάδες στρέμματα του Εθνικού Πάρκου, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

με πληροφορίες από ertnews.gr

 

Tags: