Πού θα πάνε τα λεφτά της Πρωτεύουσας;

Γράφει ο Νηφάλιος

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΘέλω να μοιραστώ μαζί σας μια απορία που μου εξέφρασε φίλος, με τον οποίο χθες συζητούσαμε για την ήττα από τα… αποδυτήρια των Ιωαννίνων στην κούρσα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Πάνω λοιπόν στη συζήτηση και ενώ λέγαμε για τα οικονομικά οφέλη από την ανακύρηξη κάποιας πόλης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μου λέει σκωπτικά: «και τώρα να φανταστώ ότι τα χρήματα που θα ρίχναμε εάν προκρινόμασταν θα πάνε για έργα στην πόλη;».

Έλα ντε!

Να ένα ωραίο ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων. Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε η βεβαιότητα (ακόμη και από την αφεντιά μου) ότι τα Γιάννενα θα ήταν στην τελική τριάδα. Προφανώς, τότε θα απαιτούνταν κάποια χρήματα παραπάνω, για έξτρα εκδηλώσεις παρουσίασης, δημόσιες σχέσεις, διαφήμιση κ.ο.κ. Αυτά τα χρήματα, για τα οποία λογικά θα είχαν φροντίσει οι αρμόδιοι, εάν υπάρχουν πού θα πάνε; Σε έργα υποδομής; Στο μπάλωμα λακκουβών στην πόλη; Σε κοινωνική πολιτική;

Μακάρι πάντως να μην πάνε σε χαρτομάντηλα για να σκουπίζει τα δάκρυά της η Δημοτική Αρχή, μετά από την παταγώδη αποτυχία της.

 

Tags:

, , , , , ,