Πορτραίτα Υποψηφίων: Νίκος Γιαννής, Υποφήψιος Ευρωβουλευτής ΝΔ – ΕΛΚ

Ο Νίκος Γιαννής κατάγεται από το Ζαγόρι Ιωαννίνων. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Στρασβούργου και στο Αμερικανικό πολιτικό σύστημα στο Πανεπιστήμιο Λαφαγιέτ στην Πενσυλβάνια (ΗΠΑ). Είναι διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Με αξιόλογη καριέρα στην Ελλάδα από το 1990, από το 2001 είναι μόνιμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ έχει εργαστεί σε σημαντικά ζητήματα, όπως την ανάπτυξη του τρίτου κόσμου και την αντιμετώπισης της φτώχιας.

Επισκέπτεται τακτικότατα τα Γιάννενα και το Ζαγόρι, του οποίου είναι φανατικός άτυπος «πρεσβευτής» σε όλη την Ευρώπη, εργαζόμενος αθόρυβα αλλά διαρκώς για την προβολή, την ανάδειξη και την ανάπτυξη του.

Ο Νίκος Γιαννής είναι Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία – Ε.Λ.Κ. στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Στην ιστοσελίδα του www.nicosyannis.gr καταθέτει σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τις οποίες αξίζει να μελετήσει ο καθένας προκειμένου να διαμορφώσει άποψη για τους εκπροσώπους του στην Ευρώπη…

Τακτικά επίσης «ανεβάζει» τις δραστηριότητες του στη σελίδα του στο Facebook, εδώ: https://www.facebook.com/psifizoNikoGianni/

 

Tags: