Πλήθος κόσμου σε μια γιορτή δύναμης και προσφοράς από τη ΜΕΡΙΜΝΑ, έστειλε το μήνυμα της ισότιμης συμμετοχής των ΑμεΑ στην κοινωνία

Μια γιορτή ταυτισμένη με το πνεύμα των Χριστουγέννων – αυτό της αγάπης και της προσφοράς- οργάνωσαν χθες το απόγευμα οι άνθρωποι της Μέριμνας. Ταυτόχρονα όμως και μια γιορτή που έστειλε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα: το μήνυμα της δύναμης και του δικαιώματος των παιδιών με Αναπηρίες να είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, όπως εύστοχα επισήμανε ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» και Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών, Θανάσης Μανταλόβας.

Η Μέριμνα συνειδητά «ανοίγεται» στην κοινωνία, επιλέγει συμβολικά δράσεις σε δημόσιους, «ανοιχτούς» χώρους και επιδιώκει να κάνει κοινωνούς και κυρίως αρωγούς της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στις δομές της, τους συμπολίτες μας.

Χθες το απόγευμα ο πεζόδρομος της Μιχαήλ Αγγέλου πλημμύρισε από κόσμο, από μουσική κι από χαρά. Τη χαρά των παιδιών της Μέριμνας που όλο το προηγούμενο διάστημα έφτιαχναν στα εργαστήρια τους χριστουγεννιάτικα στολίδια για να τα προσφέρουν σε όσους συμμετείχαν στη γιορτή τους. Άλλωστε χθες το απόγευμα, είχαν καλέσει τους Γιαννιώτες στο «δικό τους» δρόμο, ένα δρόμο που «υιοθέτησαν» πριν από ένα χρόνο, ομορφαίνοντας τον με λουλούδια, τα οποία συνεχίσουν να φροντίζουν.

Μήνυμα δύναμης και ισότιμης συμμετοχής

Ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», Θανάσης Μανταλόβας, απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό της Μέριμνας, γιατί σήμερα μαζί με τα παιδιά μας δημιουργούν μια ανεπανάληπτη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, μέσα από μια εκδήλωση χαράς, γιορτής, προσφοράς αλλά κυρίως δύναμης που στέλνουν τα παιδιά της Μέριμνας αυτές τις μέρες των γιορτών».

Όπως είπε ο κ. Μανταλόβας, το πιο ισχυρό μήνυμα αυτής της γιορτής, είναι, «ακόμη ένα μήνυμα ισότιμης ένταξης των παιδιών με αναπηρία. Είμαστε όλοι μαζί ώστε η κοινωνία μας να γίνει καλύτερη. Προσπαθούμε να «ανοιχτούμε» όσο γίνεται περισσότερο στην κοινωνία. Να νιώσουν τα παιδιά που είναι στις δομές της Μέριμνας ότι είναι ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας».

Ο κ. Μανταλόβας μίλησε για τη συνεισφορά όλων όσοι συμμετέχουν στη Μέριμνα «και είναι πάρα πολλοί», όπως είπε, αναφέροντας, το Δήμο Ιωαννιτών, την Περιφέρεια, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, τους συλλόγους Ατόμων με Αναπηρία . «Προσπαθούμε να αναπτύξουμε ότι καλύτερο για τα παιδιά και η κοινωνία πρέπει να αγκαλιάσει αυτές τις προσπάθειες. Απ’ ότι φαίνεται και σήμερα τις αγκαλιάζει και με το παραπάνω», κατέληξε ο πρόεδρος της Μέριμνας.

Η Διευθύντρια της Μέριμνας, Ρόη Ζηκίδου, αναφέρθηκε σε μια … ανατροπή που είχε η γιορτή . Όπως είπε «έχουμε συνηθίσει η κοινωνία να προσφέρει στα παιδιά της Μέριμνας, αλλά εμείς σήμερα αυτό το ανατρέπουμε. Προσφέρουμε στους συμπολίτες μας χριστουγεννιάτικα στολίδια που έφτιαξαν τα παιδιά στα εργαστήρια της Μέριμνας. Αποδεικνύουμε πως τα παιδιά μας δεν είναι μόνο παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά παιδιά με ειδικές ικανότητες και γι’ αυτό απευθύνω κάλεσμα σε όλη την κοινωνία να αγκαλιάσει τις δομές της μέριμνας για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις ικανότητες των παιδιών μας».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, που ευχήθηκε χρόνια πολλά στα παιδιά της Μέριμνας και τους γονείς τους, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

«Είμαστε στο πλευρό της Μέριμνας και δείχνουμε πως όταν είμαστε όλοι μαζί, πάντα υπάρχει αποτέλεσμα», είπε ο Περιφερειάρχης.

Οι προσφορές για τη γιορτή

Όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής, ευχαρίστησε έναν- έναν, η διευθύντρια των ΚΔΑΠ της Μέριμνας, Αννέτα Ρήτα, όπως επίσης και τους καταστηματάρχες του πεζόδρομου της Μ. Αγγέλου.

Σε κούπες που ζωγράφισαν τα παιδιά της Μέριμνας, προσφέρονταν σε όλους ζεστό κρασί που δώρισε η οινοποιία ΖΗΝΟΣ ΑΕ , ενώ σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ μαγείρευαν επιτόπου για να κεράσουν όλο τον κόσμο, νόστιμα εδέσματα που προσέφερε ο πτηνοτροφικός συνεταιρισμός «ΠΙΝΔΟΣ» και μελωμένες τηγανίτες.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ με τις μελωδίες και τα τραγούδια των σπουδαστών του ARS NOBA music school και του Βαγγέλη Αγγέλη. Ο πεζόδρομος της Μιχαήλ Αγγέλου στο σημείο της εκδήλωσης στολίστηκε από τα καταστήματα Ecobags, αλλά και από ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, δημιουργία των σπουδαστών του Δημόσιου ΙΕΚ, με τον διευθυντή του ΙΕΚ , Μιχαήλ Αλεξίου, να δηλώνει τη χαρά του για τη συμμετοχή του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων στη γιορτή.

 

Tags:

, , , , , , ,