Περιοδείες υποψηφίων βουλευτών ΚΚΕ Ιωαννίνων

KKEΣε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές και χωριά περιόδευσαν τις προηγούμενες μέρες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Γιάννενα.

Ο Νίκος Έξαρχος βρέθηκε στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους κάλεσε σ’ αυτές τις εκλογές να αξιοποιήσουν την πείρα που έχουν συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια. Να αξιοποιήσουν την πείρα από τους αγώνες τους στους οποίους βρέθηκαν πλάι – πλάι με τους κομμουνιστές και το ΠΑΜΕ, όπως και τώρα, απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας να ξεφορτωθεί τους παλιότερους εργαζόμενους απολύοντάς τους έναν έναν και αντικαθιστώντας τους με άλλους φθηνότερους. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, τους κάλεσε να δυναμώσουν στις 20 Σεπτέμβρη το ΚΚΕ, να δυναμώσουν η δική τους φωνή του αγώνα και της ελπίδας.

Η Όλυ Τσουμάνη μίλησε σε συγκέντρωση στο Ροδοτόπι και περιόδευσε στην Κρανούλα,. Συζήτησε με αγρότες για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο δυσβάστακτα με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και τη νέα ΚΑΠ. Τόνισε την ανάγκη αποδέσμευσης της χώρας από την Ε.Ε. με το λαό στην εξουσία, ώστε να αναπτυχθούν οι τεράστιες αγροτικές και κτηνοτροφικές παραγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα, για την κάλυψη των αναγκών του λαού και όχι για να θησαυρίζουν λίγες μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο Γιώργος Πρέντζας περιόδευσε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου μίλησε σε γιατρούς, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό για τα τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις στο χώρο της Υγείας.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ ανέδειξε πως η αδυναμία κάλυψης των λαϊκών αναγκών για πρόληψη και θεραπεία, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου είναι συνέπειες της πολιτικής εμπορευματοποίησης του “δημόσιου” συστήματος Υγείας. Αυτή πολιτική ακολουθείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης όπου και ο χώρος της Υγείας αντιμετωπίζεται ως πεδίο κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η Λουκία Κίτσου συζήτησε με τους οδηγούς ΤΑΞΙ για τις αντεργατικές ανατροπές που έχουνε γίνει στον κλάδο τους, την ενίσχυση των εταιρειών στον κλάδο, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ και μέσα από τη Βουλή, αλλά και οι κομμουνιστές μέσα από τα σωματεία τους, απ’ την αρχή αντιπάλεψαν και συνεχίζουν να αντιπαλεύουν την επίθεση που δέχονται.

Η Χριστίνα Τουλκιαρίδου, βρέθηκε σε Σούπερ Μάρκετ της πόλης, όπου κάλεσε τους εργαζόμενους να τιμωρήσουν στις εκλογές τα κόμματα που τους έχουν τσακίσει με τα μνημόνια, τις μειώσεις μισθών, την διάλυση του οκτάωρου, την κατάργηση ουσιαστικά της Κυριακής αργίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα. Τους κάλεσε να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να ενισχυθεί η δύναμη του δικού τους αγώνα.

Τέλος σε συγκέντρωση στα Σεισμόπληκτα μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Τάκης Τασιούλας, επισημαίνοντας ότι πραγματική λύση και διέξοδος για το λαό υπάρχει μόνο στο δρόμο της συνολικής ανατροπής που προτείνει το ΚΚΕ. Τόνισε την ανάγκη να είναι δυνατό το ΚΚΕ την επομένη των εκλογών, ώστε, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση, να διαμορφωθεί μια πανίσχυρη εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, που θα βάλει εμπόδια στην εφαρμογή όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων. Θα οργανώσει τον αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά, θα ανοίξει το δρόμο για την μόνη ουσιαστική ανατροπή προς όφελος του λαού, για να γίνει ο λαός πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο του.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητας της Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εξής προεκλογικές δραστηριότητες:
– Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Τάκη Τασιούλα στις 9:00 π.μ. σε καταστήματα στην αγορά της πόλης.
– Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Γιώργο Πρέντζα στις 11:00 π.μ. στο Άσυλο Ανιάτων.
– Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Όλυ Τσουμάνη στις 13:30 στο εργοστάσιο της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων “Βίκος Α.Ε.”, στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply