Σήμερα η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Με θέα τη Λίμνη» του Σπύρου Σταύρου Χρήστου στα Ιωάννινα

Στις 18:00 στο Alana Park

Στα Ιωάννινα συνεχίζεται το ταξίδι του μυθιστορήματος του γνωστού ταλαντούχου πεζογράφου – ποιητή, Σπύρου Στ. Χρήστου, πόλη την οποία ο συγγραφέας έχει ακριβή και πολύτιμη, την κουβαλάει μαζί του, τόσο στον πεζογραφικό του λόγο, όσο και τον ποιητικό.

Το μυθιστόρημα του «Με θέα τη λίμνη» αποτελεί πεζογραφικό και λυρικό ύμνο για την πόλη των Ιωαννίνων, την Ήπειρο εκατέρωθεν του συνόρου, τα προβλήματα του ηπειρωτικού ελληνισμού.

Πρόσωπα κινούνται στο χωροχρόνο, σε ασύλληπτες περιγραφές, σε τοπία απερίγραπτης χαράς κάλλους, σαν σε μύθους και θρύλους, παροχές τις οποίες προσφέρει αφειδώς αυτός ο τόπος, ποτισμένος τη διαχρονικότητα του ελληνικού οράματος, ο οποίος χώρος της Ηπείρου, πρόσφερε στην πατρίδα μεγέθη διανοητικά, ιδίως ευεργετικά.

Η εκδήλωση

Η παρουσίαση θα διεξαχθεί στις 29/10/2018, απόγευμα Δευτέρας και ώρα 18.00, στο ALANA PARK δίπλα στη Λίμνη Παμβώτιδα, στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, αρ. 16, στα Ιωάννινα.

Για το μυθιστόρημα και το Λογοτέχνη θα μιλήσουν: Η κα. Μαρία Φελάνη, φιλόλογος – ποιήτρια, η κα. Ελένη Ρογκότη, φιλόλογος – ποιήτρια και η κα. Λούλα Μάλλιου Μητσιάκη, φιλόλογος – κριτικός λογοτεχνίας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Βούστρος.

 

Tags: