Παραίτηση από δημοτική παράταξη και Δ.Σ. Νομικού Προσώπου

Παρατήθηκε από μέλος της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα Τώρα» καθώς επίσης και από αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ο Κ. Ρώσσης. Ο κ. Ρώσσης υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης και παραιτήθηκε μετά από διαμαρτυρίες σχετικά με ανάρτηση που ο ίδιος έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και αφρούσε τα όσα συμβαίνουν στο θεατρικό χώρο τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ανάρτηση του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και προκάλεσε την έκδοση ανακοίνωσης από την παράταξη του πρώην δημάρχου Θ. Μπέγκα, με την οποία ζητούνταν παραίτηση του κ. Ρώσση από μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ.

Η παράταξη του κ. Ρώσση σε ανακοίνωση της κρατά αποστάσεις και αναφέρει ότι έκανε δεκτή την παραίτηση:

«Η Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» ανακοινώνει πως ο κ. Κωνσταντίνος Ρώσσης υπέβαλε την παραίτησή του τόσο από μέλος της Παράταξης όσο και από αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕΙ.  Αναφορικά με όσα ο ίδιος ανήρτησε στο προσωπικό του χρονολόγιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τις καταγγελίες κακοποίησης, αυτά αφορούν καθαρά προσωπικές του απόψεις και σε καμία περίπτωση η Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» δεν ταυτίζεται μ’ αυτές τις απόψεις.»

Από τη Δημοτική Αρχή ανακοινώθηκε ότι η παραίτηση του κ. Ρώσση από το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ έγινε αποδεκτή:

«Γίνεται γνωστό ότι ο κ. Κωνσταντίνος Ρώσσης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση αναπληρωματικού μέλους στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου {…}»

Ο ίδιος ο κ. Ρώσσης, με νεότερη ανάρτηση του υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να στραφεί κατά των θυμάτων βίας ή κακοποίησης στο θεατρικό χώρο, αλλά διευκρίνισε ότι επιθυμούσε να τονίσει ότι πρέπει να αποφανθεί η δικαιοσύνη για τις καταγγελίες.

 

Tags: