Παραχώρηση εκτάσεων από τη Μητρόπολη Πρεβέζης στο Δήμο Αρταίων σε Ροδαυγή και Κεραμάτες

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των Κεραματών, η κατασκευή πλατείας, οδεύει προς υλοποίηση, καθώς υπεγράφη σήμερα το πρωί η σύμβαση χρησιδανείου μεταξύ Δήμου Αρταίων και Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης (Ενορία Αγίας Τριάδας Κεραματών) για την παραχώρηση έκτασης που ανήκε στην Μητρόπολη, για την κατασκευή πλατείας δίπλα στην Εκκλησία του χωριού.

Η σύμβαση υπεγράφη από το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τον π. Ιωάννη Θήλυζα και είναι άνευ ανταλλάγματος, με χρονική διάρκεια 25 έτη. Η ανάπλαση του χώρου, με την κατασκευή της πλατείας, που θα αναβαθμίσει τις Κεραμάτες (μέχρι τώρα δεν υπάρχει πλατεία εκεί), θα υποβληθεί για ένταξη στο Leader, στην ανοικτή πρόσκληση που υπάρχει.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες είχε υπογραφεί αντίστοιχη σύμβαση χρησιδανείου μεταξύ Δήμου Αρταίων και Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης και για την διαμόρφωση χώρου στάθμευσης και παιδικής χαράς δίπλα στην πλατεία της Ροδαυγής, η οποία υπεβλήθη για χρηματοδότηση στο «Πράσινο Ταμείο» και εντάχθηκε.

 

Tags: