Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επιτυχής ολοκλήρωση ημερίδας «Η Ευρωπαϊκή διάσταση στην Εκπαίδευση»

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή διάσταση στην Εκπαίδευση: Μία συνεργασία ανάμεσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του Βελγίου» που διοργανώθηκε την Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017 από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του καινοτόμου προγράμματος ‘FLC DUTCH’ που υλοποιείται από το Κέντρο και αφορά τη δωρεάν εκμάθηση της Ολλανδικής γλώσσας στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αναπληρωτής Πρύτανη, Καθ. Ανδρέας Φωτόπουλος, καθώς και ο Επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου στα Ιωάννινα, κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου. Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο πρέσβης του Βελγίου κ. Marc Van den Reeck με θέμα: «Cultural and educational exchange: top down or bottom up; or both?».

Την τοπική διοργάνωση υλοποίησαν η κ. Θεοδώρα Τσελίγκα, Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η κ. Λευκοθέα-Βασιλική Ανδρέου, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας Β/θμιας Εκπαίδευσης, που υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Παράλληλα, ο κ. πρέσβης και ο Επίτιμος Πρόξενος συναντήθηκαν με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη, με τον οποίον συζήτησαν την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Βελγίου.

Η πολύ θετική ανταπόκριση των φοιτητών στο πρόγραμμα αλλά και όλων των συμμετεχόντων στην ημερίδα αναδεικνύει την αναγκαιότητα για τη διοργάνωση παρόμοιων δράσεων στο μέλλον, τις οποίες σκοπεύει να αναλάβει και να ενισχύσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

 

Tags: