Παγκόσμια ανησυχία μετά την ιρανική επίθεση με πυραύλους σε βάσεις των ΗΠΑ

Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ, έπληξε το Ιράν, σε αντίποινα για τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτές ήταν «απλώς το πρώτο βήμα».

Σύμφωνα με τους Ιρανούς από την επίθεση τουλάχιστον 80 Αμερικανοί έχουν χάσει της ζωή τους  ενώ κάνουν λόγο και για 200 τραυματίες. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.  Άλλες νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα κάνει δηλώσεις το απόγευμα στις 18:00.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μεταδίδει ότι 80 «Αμερικανοί τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στα πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους των Φρουρών της Επανάστασης εναντίον βάσεων όπου είναι ανεπτυγμένες δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, επικαλούμενη αξιωματικούς του επίλεκτου σώματος αυτού των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων. Διευκρίνισε επίσης  ότι εκτοξεύθηκαν 15 βαλλιστικοί πύραυλοι εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων και «υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές» αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Σημείωσε ακόμη, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, πως το Ιράν έχει στο στόχαστρο άλλες 100 αμερικανικές εγκαταστάσεις που σκοπεύει να πλήξει εάν οι ΗΠΑ ανταποδώσουν τα πλήγματα.

με πληροφορίες από ert.gr

 

Tags: