Η Ομόνοια ανακατασκευάζεται “όπως παλιά” – Τι γίνεται στα Γιάννενα;

«Ομόνοια όπως παλιά» είναι ο γενικός τίτλος του project στο πλαίσιο του οποίου ανακατασκευάζεται η εμβληματική όσο και ιστορική πλατεία του κέντρου της Αθήνας. Η πασίγνωστη πλατεία με τη νέα της μορφή θα είναι, όπως φαίνεται στη σημερινή φωτογραφία, έτοιμη σε λίγες μέρες, μέσα στο Φεβρουάριο του 2020, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό το συντριβάνι με τους πίδακες νερού, όπως ήταν σε παλαιότερες εκδοχές της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο σχέδιο έχει γίνει δεκτό με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι ότι επιχειρήσεις της περιοχής δηλώνουν πρόθυμες να συμβάλλουν οικονομικά στα έργα αναβάθμισης της πλατείας και της περιοχής!

Τι γίνεται στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα φαίνεται ότι μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το προηγούμενο σχέδιο ανακατασκευής που θεωρήθηκε ατυχές, η διαδικασία για την ανακατασκευή της Κεντρικής Πλατείας που είναι απαραίτητη, φαίνεται ότι έχει παγώσει.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι σχετικές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, η οποία στους σχεδιασμούς της καλό θα ήταν να λάβει υπόψη και την άποψη των πολιτών και όχι μόνο των «ειδικών».

Ιωάννινα, κεντρική πλατεία, αρχές 1980 – φωτο: Facebook

Σε κάθε περίπτωση, η επαναφορά σε γνωστές και αποδεκτές «φόρμες», ακριβώς όπως συμβαίνει στην Αθήνα, είναι και ένα πανευρωπαϊκό αίτημα των κατοίκων των πόλεων, μετά από δεκαετίες αισθητικών πειραματισμών που ετεροχρονισμένα βιώσαμε και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Epirus News

 

Tags:

,