Οδηγός του ΥΠΑΑΤ για τον χαρακτηρισμό των νεοεισερχομένων στον αγροτικό τομέα ως επαγγελματίες αγρότες

Από το Σύλλογο Γεωπόνων Πρέβεζας

epirusnews-logo-squareΣτο πλαίσιο εφαρμογής του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020, το ΥΠΑΑΤ προχώρησε στην έκδοση αναλυτικού οδηγού στον οποίο εξηγεί βήμα-βήμα τη διαδικασία και τα σχετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΑΕ με την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα.

Η σχετική βεβαίωση εκδίδεται από τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου (πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ) και τα βασικά δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα φορολογικά έγγραφα του ενδιαφερόμενου (Ε1, Ε3, Εκκαθαριστικό) και η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016.

Κατά περίπτωση απαιτούνται και επιπλέον δικαιολογητικά ανάλογα με το αν ο ενδιαφερόμενος ασκούσε ή όχι εξωγεωργική δραστηριότητα, εάν είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, εάν απασχολείται στην οικογενειακή αγροτική εκμετάλλευση, εάν είναι εργάτης γης κλπ.

Ολόκληρο τον Οδηγό μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία για την υποβολή φακέλων των υποψηφίων στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» λήγει στις 30-11-2016, ενώ το ΓΕΩΤΕΕ από κοινού με το ΥΠΑΑΤ διοργανώνουν ημερίδα την Δευτέρα 14-11-2016 στη Θεσσαλονίκη για την ενημέρωση των γεωτεχνικών για το πρόγραμμα.

Περισσότερα για την ημερίδα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

 

Tags:

, , , , ,