Ο Συνήγορος του Πολίτη κρίνει ότι η απόφαση Σταθάκη για το Μεγάλο Δακτύλιο «αποκαθιστά τη νομιμότητα»

Ως «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» κρίνει ο Συνήγορος του Πολίτη την Υπουργική Απόφαση Σταθάκη που ακυρώνει το “Μεγάλο Δακτύλιο” των Ιωαννίνων

«Ο Συνήγορος του Πολίτη, κρίνοντας την Υπουργική Απόφαση ως βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την αποκατάσταση της νομιμότητας, εμμένει στην πρόταση εκπόνησης ενιαίας ΜΠΕ για το σύνολο του έργου με τα νέα και παλαιά τμήματά του [σ.σ. εννοεί την Κενάν Μεσαρέ και το νέο Μεγάλο Δακτύλιο] και συνεχίζει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης.» αναφέρει σε ανακοίνωση της η αρχή, ενώ σε άλλο έγγραφο της του 2016 ενημέρωνε τον πολίτη ο οποίος είχε προσφύγει σε αυτή, ότι η Αρχή «έχει εξαντλήσει τα περιθώρια διαμεσολάβησης για το συγκεκριμένο ζήτημα». 

Το γεγονός ότι ο Συνήγορος επανέρχεται για να κρίνει την υπουργική απόφαση (!) και μάλιστα για να την υπερθεματίσει (!!), παρέχει ακόμη μεγαλύτερο έρεισμα σε όσους αντιδρούν στο έργο ή σε όσους βρίσκουν ευκαιρία στο νέο έργο να …δημιουργήσουν προβλήματα στην πόλη επειδή δεν έγιναν δεκτές οι προηγούμενες προσφυγές τους για άλλα έργα.

Αυτό που δεν έχει επαρκώς μέχρι σήμερα εξηγηθεί στους πολίτες είναι το γιατί ένας δρόμος που απέχει από τον άλλον …μισό χιλιόμετρο το λιγότερο και υπάρχει με τρίτος δρόμος που τους συνδέει μεταξύ τους, αποτελεί ενιαίο έργο, ώστε να υποχρεώνεται αναδρομικά ο φορέας σε Ενιαία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Με αυτή τη λογική, σε μια πόλη, όλοι οι δρόμοι συνδέονται μεταξύ τους. Γιατί να μην κάνουμε έπειτα Ενιαίες Μελέτες για …τα πάντα όλα;

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν αρχίσουν να προσφεύγουν και οι πολίτες που θίγονται από τη… μη κατασκευή του Μεγάλου Δακτυλίου… Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατασκευή του Μεγάλου Δακτυλίου απομακρύνεται διαρκώς και στο τέλος της μέρας αυτός που χάνει μέσα από την ατέλειωτη διελκυστίνδα αναφορών, προσφυγών, αποφάσεων, ακυρώσεων είναι η πόλη και οι άνθρωποι της!

Epirus News

 

Tags: