Ο “μαύρος εφιάλτης” ξαναχτυπά…

Δεν θα γλυτώσουμε λοιπόν τη μαύρη πλατεία από ό,τι φαίνεται, εκτός και αν το «μαύρο» στις εκλογές προλάβει τη δημοτική αρχή του κ. Μπέγκα. Ο οποίος, αφού «έλυσε» τα προβλήματα της πόλης αποφάσισε ότι ήρθε καιρός να χαλάσει και την πλατεία μας. Γιατί περί αυτού ακριβώς μιλάμε. 

Να ξηλώσει δηλαδή τα πεζοδρόμια που πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκαν, να ξηλώσει την πλακόστρωση, να κόψει τα δέντρα από την πλευρά της Νομαρχίας, να χαλάσει τα ωραία πέτρινα παγκάκια, να εξαφανίσει τα συντριβάνια.

Και όλα αυτά γιατί; Για να τοποθετήσει μαύρο κυβόλιθο παντού, να φτιάξει ένα ξύλινο λέει χαγιάτι στο πίσω μέρος και μια μεγάλη γούρνα στη μέση. Κι όλο αυτό πλασάρεται ως νέα άποψη στην αισθητική του χώρου!   

Εμείς, ως “Σκεπτόμενοι πολίτες” επαναλαμβάνουμε, ότι η πλατεία μας είναι μια χαρά και με μικρές παρεμβάσεις θα μπορούσε να γίνει ακόμη καλύτερη. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν (με τόσες ανάγκες που υπάρχουν) να “σπαταλά” κάποιος εκατομμύρια ευρώ (όχι από το δικό του πορτοφόλι, φυσικά)  γκρεμίζοντας κυριολεκτικά και καταστρέφοντας περιουσία της πόλης, πόσω μάλλον δέντρα και υποδομές.

Και το πιο τρελό! Στόχος -λέει- είναι η ενοποίηση, δηλαδή όλη η πλατεία -ένθεν και ένθεν- του δρόμου να γίνει ένα. Όπως, όμως, δείχνει και η μακέτα δρόμος υπάρχει κανονικά, γιατί όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, δεν φτάσαμε ακόμη στην κοινωνία χωρίς αυτοκίνητο. Για ποια ενοποίηση, μιλάμε, λοιπόν;

Αν ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η καταστροφομανία είναι η αποδοκιμασία μέσω της ψήφου στις επερχόμενες εκλογές, τότε δεν θα διστάσουμε να πάρουμε θέση (παρότι υπάρχουν θετικά στοιχεία στη θητεία του κ. Μπέγκα) και να πούμε ότι η εναντίωση στα σχέδια που θέλουν τους πολίτες απλούς σανοφάγους, είναι μονόδρομος.

Το, εφιαλτικά καταθλιπτικό, αυτό κατασκεύασμα που δείχνουν και οι μακέτες των σχεδιαστών πρέπει να σταματήσει. Ο Δήμαρχος έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις σχεδόν καθολικές αντιδράσεις πολιτών, φορέων και ΜΜΕ για τα σχέδια της μαύρης πλατείας, ενώ θα μπορούσε, αν διέθετε λίγο πιο ευαίσθητες κεραίες αντίληψης της πραγματικότητας να παγώσει το project. Δεν το έκανε. Τώρα θα συνδέσει αναγκαστικά το όνομά του με το σεληνιακό τοπίο της  μαύρης του πλατείας.

Όλα όσα βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες θα φύγουν. Θα χαλαστούν, θα γκρεμιστούν. Κι ας είναι καινούρια, κι ας είναι όμορφα και λειτουργικά. Κι αυτό που θα φέρουν για  ένα, κόμμα δύο, εκατομμύρια ευρώ  (1.200.000) αρχική τιμή, δεν το βάζει εύκολα ο νους. Δείτε και φρίξτε…

Θα χαλάσουν, θα γκρεμίσουν, θα κόψουν, θα ξηλώσουν: για να φέρουν έναν  μαύρο, καταθλιπτικό, σεληνιακό εφιάλτη

πηγή: ioannina2013.blogspot.com/2019/01/blog-post_390.html

 

Tags: