Ο Δήμος Ιωαννιτών συζητά και σχεδιάζει μαζί με τους πολίτες για το Παραλίμνιο Μέτωπο

Ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της πράξης RESILIENT EUROPE, του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT σε συνεργασία με 10 άλλες πόλεις της Ευρώπης εξερευνά την αστική ανθεκτικότητα και αναζητά νέες επαφές με το υδάτινο σημείο της πόλης.

Για πρώτη φορά, πολίτες και φορείς της πόλης έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και να δημιουργήσουν μια Ανοιχτή Κοινότητα Διαλόγου η οποία θα σχεδιάσει και θα προτείνει δράσεις για το Παραλίμνιο μέτωπο της πόλης μας.

Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο και ενεργό πολίτη να συμμετάσχει και να συμβάλλει στη ενημερωτική εκδήλωση για τη δημιουργία του Τοπικού Σχεδίου Δράσης (ΤΣΔ) για το Παραλίμνιο μέτωπο της πόλης μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 στον Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (παλιά σφαγεία) και ώρα 18:30, και θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του δικτύου «Resilient Europe», παρουσίαση του εγχειρήματος συμμετοχικού σχεδιασμού για πρώτη φορά στην πόλη μας, παρουσίαση του ειδικού Χωρικού Σχεδίου στην ευρύτερη περιοχή Μάτσικα, Λιμνοπούλας, Περάματος Αμφιθέας, της ιστορίας του παραλίμνιου μετώπου, εισήγηση για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και το παραλίμνιο αστικό μέτωπο. Θα ακολουθήσουν προτάσεις μετασχηματισμού και ανάδειξης του παραλίμνιου μετώπου και ανοιχτή συζήτηση – διαβούλευση.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα κάνουν την πόλη μας, πιο ανθεκτική στις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, με τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων.

Σας περιμένουμε να σχεδιάσουμε ΜΑΖΙ το Παραλίμνιο!

Πρόγραμμα Συνάντησης

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017- Πολυχώρος «Δημ. Χατζής» (παλιά σφαγεία)

Εργασίες Τοπικής Ομάδας Εταίρων

 • 18:30 – 18:45 Προσέλευση συμμετεχόντων
 • 18:45 – 18:50 Χαιρετισμός Θωμάς Μπέγκας, Δήμαρχος
 • 18:50 – 19:00 Το Δίκτυο «RESILIENT EUROPE» Δρ. Νίκη Φραντζεσκάκη – Lead Expert, Erasmus University Rotterdam
 • 19:00 – 19:10 Συμμετοχικός Σχεδιασμός για πρώτη φορά στη πόλη μας Γιώργος Αντωνίου, Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Ιωαννιτών Βασίλης Φλούδας, Προϊστάμενος Τμήματος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Δήμου Ιωαννιτών
 • 19:10 – 19:20 Ειδικό Χωρικό Σχέδιο στην ευρύτερη περιοχή Μάτσικα, Λιμνοπούλας, Περάματος, Αμφιθέας.
  Χαρά Βλάχου, Δ/νση Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας Δήμου Ιωαννιτών
 • 19:20– 19:40 «Από το παρελθόν στο παρόν. Η ιστορία του παραλίμνιου μετώπου» Βαρβάρα Αγγέλη, Δημοσιογράφος
 • 19:40 – 19:50 Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και Παραλίμνιο Αστικό Μέτωπο Θανάσης Μανταλόβας, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης
 • 19:50 – 20:10 Προτάσεις μετασχηματισμού και ανάδειξης του Παραλίμνιου Μετώπου (Παρουσίαση)
 • 20:10-20:40 Ανοιχτή συζήτηση – Διαβούλευση

 

Tags: