Να πάρει πίσω το Υπουργείο Παιδείας την απόφαση για περικοπές στις καθαρίστριες σχολείων, ζητάει ο Δήμος Ιωννιτών

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΝα πάρει πίσω το Υπουργείο Παιδείας την απόφαση για περικοπές στις καθαρίστριες σχολικών κτιρίων, ζητάει ο Δήμος Ιωαννιτών, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα έθεσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το γεγονός και ξεκαθαρίζοντας πως «η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι σαφής: το Υπουργείο να πάρει πίσω την απόφαση. Η δαπάνη για τις αμοιβές καθαριστριών πρέπει να έρθει στα περσινά πλαίσια».

Οι πρόεδροι της Α/βάθμιας και Β/θμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου, Βασίλης Τσαμπαλάς και Βούλα Τσίλη, ενημέρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο πως οι σχολικές επιτροπές ενημερώθηκαν εγγράφως, από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙΜ (Φορέας Εποπτευόμενος από τον υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), πως το εγκεκριμένο ποσό της δαπάνης για την χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, που αφορά τις αποδοχές των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών, για το διδακτικό έτος 2015 – 2016 είναι μειωμένο σε σχέση με το περυσινό κατά 10%.

Τόνισαν και οι δύο πως δεν είναι δυνατόν, ούτε να περικοπούν οι ώρες των καθαριστριών, ούτε να περικοπούν οι ήδη χαμηλές αμοιβές τους. Όπως είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργείου. Αν δεν συμβεί αυτό ο Δήμος θα εξετάσει αν υπάρχει νόμιμος τρόπος ώστε να μην μειωθούν οι αποδοχές των συμβασιούχων καθαριστριών.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply