Μήνυμα Δημάρχου Αρταίων για το Δημοψήφισμα 5ης Ιουλίου

Χρήστος Τσιρογιάννης: «Χρειαζόμαστε τη σταθερότητα και την ασφάλεια του ευρωπαϊκού κεκτημένου»

Σε λίγες ημέρες οι πολίτες της χώρας καλούνται να πάρουν τη μοίρα της χώρας στα χέρια τους. Μετά από δεκαετίες τραγικών λαθών και μέσα σ’ ένα κλίμα ασφυκτικής οικονομικής πίεσης, οι Έλληνες καλούμαστε να πάρουμε στο και πέντε μία απόφαση που θα κρίνει το μέλλον της χώρας μας για τις επόμενες γενιές.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε τυχαία. Γι’ αυτό κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ερμηνεύσει το ΝΑΙ των πολιτών σε συγχωροχάρτι για τα εγκληματικά λάθη του πολιτικού μας συστήματος και το ΟΧΙ σε λευκή επιταγή για έξοδο από την Ευρώπη.

Μπροστά σ’ αυτό το δύσκολο σταυροδρόμι, υπάρχει ένας δύσκολος και ένας ακόμη πιο δύσκολος δρόμος. Εδώ που είμαστε εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.

Όμως χρειαζόμαστε τον δρόμο που θα βάζει μπροστά όχι την ατομική αγανάκτηση, όχι το ατομικό πρόβλημα αλλά τη συλλογικότητα. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες με νηφαλιότητα και ψυχραιμία θα αποφασίσουν μέσα σε ποιο περιβάλλον μπορεί να υπάρξει η ελπίδα της προοπτικής, της σταθερότητας και της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Άλλα περιθώρια για πειραματισμούς, αδιέξοδα και διχόνοια δεν υπάρχουν.

Σε κάθε περίπτωση, θέλω να διαβεβαιώσω τους Αρτινούς ότι ως Δήμος Αρταίων, παρά τα όποια προβλήματα δημιουργεί η έλλειψη πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, είμαστε και θα είμαστε εδώ δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που βρίσκεται σε ανάγκη.

Είμαστε εδώ για να απλώσουμε ένα δίκτυ κοινωνικής ασφάλειας και πρόνοιας σε όσους γίνεται περισσότερους συμπολίτες μας.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply